Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Євробаскет-2015 - реальна можливість створити нові універсальні комплекси


13.02.2013

Під час засідання Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул презентував Концепцію підготовки національної спортивної інфраструктури до цього спортивного змагання.

ЗА ЙОГО СЛОВАМИ, для проведення Євробаскету-2015 за вимоги Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА) необхідно сім сучасних спортивних арен. Кожна з арен, на якій відбуватимуться матчі групового етапу турніру, повинна вміщувати не менше 6 тисяч глядачів, для півфіналу - не менше 10 тисяч, фіналу - не менше 15 тисяч.
Олександр Вілкул зазначив, що шість багатофункціональних арен будуть збудовані в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові та Львові. Також будуть реконструйовані Палац спорту в Києві та Палац спорту в Дніпропетровську. «Євробаскет-2015 - це реальна можливість створити нові універсальні комплекси, що трансформуються, в яких можуть проходити змагання з більше ста видів спорту, а також масштабні концерти та виставки», - сказав Олександр Вілкул.
Крім того, передбачається створення тренувальних майданчиків для 24 національних збірних - учасників Євробаскету-2015. «Тренувальні майданчики будуть універсальними - тут можна проводити тренування з баскетболу, волейболу, гандболу, тенісу та міні-футболу. Після закінчення Євробаскету-2015 на базі тренувальних баз будуть створені дитячо-юнацькі спортивні школи», - підкреслив він.
За його словами, на відміну від Євро-2012, під час підготовки України до Євробаскету-2015 фінансові витрати нестимуть передусім приватні інвестори на умовах державно-приватного партнерства.