Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Європоїзди до ЄВРО


31.05.2012

28 травня на центральному залізничному вокзалі Дніпропетровська урочисто відкрили рух швидкісних двохповерхових електропоїздів «Skoda» за маршрутами: Дніпропетровськ – Донецьк, Дніпропетровськ – Харків.

- Запровадження швидкісних електропоїздів підвищить зручність і безпеку руху. Курсування електропоїздів “Skoda” між містами-мільйонниками Дніпропетровськом, Донецьком і Харковом дозволить футбольним уболівальникам в комфортному режимі відвідувати матчі Євро-2012, а також дасть можливість гостям чемпіонату в період між матчами відвідати Дніпропетровщину. Але найголовніше – це те, що сучасні швидкісні поїзди зміцнять і виведуть на новий рівень економічні, культурні та людські зв’язки між Дніпропетровщиною, Харківщиною і Донбасом, - сказав присутній на цьому заході Олександр Вілкул, голова облдержадміністрації.
- Це поїзд 21–го століття і по швидкості, і за параметрами комфорту й безпеки,- стверджує начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот. - За ціною вони теж доступні, я перевіряв – проїзд автобусом до Донецька коштує від 80 до 160 гривень. Так що поїздом виходить не набагато дорожче.
Проїзд у таких потягах буде коштувати від 55 до 130 гривень, вартість квитка залежатиме від дня тижня і класу вагона: у п’ятницю і неділю дорожче на 10 відсотків, а в понеділок і суботу – на 10 відсотків дешевше. У кожному такому поїзді по 6 вагонів, з них 4 – другого класу, і 2 – першого, втім, різниця в комфорті між ними незначна. А у вагонах – не тільки зручні крісла, а й розетки для ноутбуків і телефонів, система вентиляції і кондиціонування. У поїзді також передбачено місця для інвалідів на візках і людей, що їх супроводжують.
Кожен такий поїзд обійшовся державі в 30 мільйонів доларів, повідомив Олександр Момот. Звичайні недорогі електрички, що курсують по тим же маршрутам, але на півтори години довше, скасовувати поки не будуть. Всупереч численним чуткам, нічні поїзди Дніпропетровськ–Київ теж залишаться, незважаючи на те, що вже незабаром у столиці будуть їздити швидкісні «Hyundai».
РОЗКЛАД РУХУ  ШВИДКІСНИХ ПОЇЗДІВ «SKODA»:
№160 Дніпропетровськ-Харків. Відправлення з Дніпропетровська о 19.30, прибуття до Харкова о 22.50, час у дорозі - 3 години 20 хвилин.
№159. Харків-Дніпро-петровськ. Відправлення з Харкова о 6.05, прибуття до Дніпропетровська о 09.12, час у дорозі - 3 години 07 хвилин.
№170 Дніпропетровськ–Донецьк. Відправлення з Дніпропетровська о 09:50 прибуття до Донецька о 12:46, час в дорозі - 2 години 56 хвилин.
№169 Донецьк-Дніпро-петровськ. Відправлення з Донецька о 15:15, прибуття до Дніпропетровська о 18:49, час у дорозі - 2 години 44 хвилини.


Підготувала Яна ВЕСНА.