Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Фарширований перець на різні смаки


21.07.2021

Перець, фарширований куркою
1 кг болгарського перцю, 700 г філе курки, 6-7 зубчиків часнику, ріпчаста цибулина,  морквина, 4 ст. ложки вершкового масла, перець, сіль.
На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю, додати потерту на дрібній тертці моркву, а потім порізане шматочками філе курки. Смажити 15-20 хвилин до готовності курки.  Приварені і очищені перці заправити начинкою і поставити в холодильник на  годину. Перед подачею до столу порізати перець і прикрасити гілочками зелені. Рекомендується подавати з різними соусами  або сметаною.
 
Перець, фарширований капустою
4 кг болгарського перцю, 2 кг капусти, 5 морквин, 13-15 зубчиків часнику.
Розсіл: 2 літри води, 250 грамів цукру, 3-4 столові ложки солі, 250 мл. 6% оцту, 200 гр.  олії, лавровий лист.
Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці і змішати з капустою, поперчити і посолити. Потім заповнити перці капустою і щільно укласти в каструлю. Воду, цукор, сіль, оцет і олію перемішати, цим  розсолом залити фаршировані перці, додати лавровий лист і накрити кришкою. Залишити на 12 годин у прохолодному місці.
 
 Перець, фарширований морквою
500 гр. болгарського перцю, 5 морквин, 3-4 ріпчастої цибулі, пучок кропу, петрушки, кінзи, 3 ст. ложки сметани, перець, сіль за смаком.
На сковороді з додаванням олії обсмажити ріпчасту цибулю, а потім додати до нього моркву, натерту на тертці. Злегка обсмажити, посолити і поперчити. 
В перець викласти моркву, потім перці укласти в глибоку сковороду, залити кип’яченою водою, додати сметану, лавровий лист, поперчити, посолити за смаком і тушкувати  30-40 хвилин на повільному вогні.
 
Болгарський перець, фарширований м’ясом і рисом
1 кг болгарського перцю, 300 г будь-якого фаршу,  склянка рису,  велика цибулина і  морквина, ст. ложка вершкового масла або смальцю, склянка томатного соку або 2 ст. л. томатної пасти, пучок петрушки, перець, сіль.
Перець вимити, покласти у гарячу воду, щоб легше виймались плодоніжки з насінням. На сковороді обсмажити  порізану цибулю і моркву.  Рис відварити до напівготовності ( із розрахунку слянка води на склянку рису), додати свіжий  фарш, який можна попередньо обсмажити, смажені моркву і цибулю. Все ретельно перемішати. Посолити, поперчити. Отриману  суміш викласти в перці, які треба щільно укласти в каструлю, стоячи.   На дно вилити склянку підсоленої гарячої води. Піготувати томатну заливку  із соку або томатної пасти. Для цього підсмажити трохи цибульки і колечка моркви, додати сік або пасту. Залити томатною сумішшю перці. 
Тушкувати на слабкому вогні під кришкою  півгодини. Перед подачею до столу посипати зеленню. Багато господинь для приготування фаршированого перцю у томатному соусі використовують сметану і томатну пасту, якими заливають перець. Для цього достатньо змішати  ст. ложку томатної пасти і ст. ложку сметани, а потім залити водою, поперчити і посолити за смаком.
 
Перець, фарширований сиром
Кілограм болгарського перцю, 350 г сиру, 3 зубчики часнику, 3 ст. ложки вершкового масла, 100 г волоських горіхів очищених, зелень кропу, перець, сіль.
 Сир розтерти і перемішати з розм’якшеним вершковим маслом до однорідної маси. Потім до сирної маси додати подрібнені волоські горіхи і дрібно порізану зелень. Наповнити підготовлені  перці  сумішшю і поставити в холодильник на годину. При подачі до столу перець порізати кружальцями.
 
Перець, фарширований овочами та рисом
1 кг болгарського перцю, 150 гр. рису, 2 помідори, 2 морквини, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, пучок петрушки, перець, сіль.
Соус: 5 помідорів, солодкий перець, цибулина, 2 ст. ложки томатної пасти, 3 зубчики часнику, перець, сіль. 
Рис відварити. Помідори нарізати невеликими шматочками. Часник подрібнити. На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю,  додати потерту на дрібній тертці моркву, потім рис, помідори і часник. Поперчити і посолити. Зняти з вогню і остудити.  Цією начинкою наповнити  приготовлені болгарські перці.
Для приготування соусу для заправки перців необхідно помідори пропустити через м’ясорубку. На сковороді з додаванням  олії обсмажити цибулю, часник і дрібно порізаний болгарський перець, а потім додати пропущені через м’ясорубку помідори. Смажити  15 хвилин. Потім додати томатну пасту, посолити і поперчити. Соусом, що вийшов, залитий болгарський перець, фарширований овочами, і тушкувати  півгодини. Перець у томатному соусі буде особливо смачний, якщо додати до томату гірку перчинку.
 
Перець, фарширований грибами і рисом
Кілограм болгарського перцю, склянка рису, 250 г консервованих або свіжих печериць,  цибуля, морква, літр томатного соку, 3 ст. ложки вершкового масла, 4 помідори, перець, сіль.
Рис відварити. Після цього помідори нарізати невеликими шматочками. Часник подрібнити. На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю, додати потерту на дрібній тертці моркву, подрібнені консервовані або смажені  гриби, потім рис, помідори і часник. Поперчити і посолити. Зняти з вогню і остудити.  Цією начинкою наповнити болгарські перці, які  щільно укласти в каструлю. Залити підсоленою водою або томатним соком. Тушкувати на слабкому вогні  півгодини. Замість томатного соку для заправки можна використовувати сметану. Таким чином вийде смачний перець в сметанному соусі.
 
Перець, фарширований гречкою
Кілограм болгарського перцю, 300 г гречки, дві морквини, дві цибулини, 4 ст. ложки сметани, літр томатного соку, 2 ст. ложки  олії, перець, сіл.
На сковороді з додаванням олії обсмажити помитий перець з двох сторін. Гречку відварити. На сковороді обсмажити дрібно порізану цибулю, а потім додати натерту на тертці моркву. Отриману засмажку змішати з гречкою. Кожен перець наповнити гречкою і викласти в каструлю, а потім залити томатним соком. Посолити, поперчити. Тушкувати перці 30 хвилин, потім додати сметану. Подавати зі сметаною.