Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Фестиваль відкриває нові імена


29.03.2012

25 березня Дніпропетровський палац студентів ДНУ ім. Олеся Гончара гостинно відкрив двері для Х ювілейного фестивалю туристської пісні.

ЯК РОЗПОВІВ організатор свята Михайло Шабатін, історія цього конкурсу розпочата 40 років тому студентами двох дніпропетровських вузів: гірничого та держуніверситету. Потім була десятирічна перерва, пізніше відновити цей конкурс намагалася Валя Глоба, однак фестиваль тоді не мав своєї емблеми, проводився з великими перервами. І тільки десять років тому фестиваль туристської пісні став традиційним: щороку наприкінці березня до Палацу студентів з’їжджається творча і співуча молодь Придніпров’я, щоб презентувати власні пісні патріотичної та туристичної тематики.
Організаторами ювілейного конкурсу виступили управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, обласна федерація спортивного туризму, а спонсорами - Андрій Веретенников та Михайло Соловйов.
Фестиваль зібрав майже повну залу слухачів. На них чекав чудовий живий концерт молодих талантів. Всього було 9 виступів конкурсантів, які представили на розсуд журі та глядачів по 2 пісні: патріотичну і туристську. Олена Тищенко, Сергій Зубосіч, сім’я Левицьких, гурт “Шестиструнка” уже не вперше представляли свою творчість на сцені палацу. Приємно, що кожного разу цей фестиваль відкриває нові імена талановитих піснярів: Роман Рудковський, Олена Крицко, Юлія Коваленко, гурт “Мандри”, вокально-інструментальний ансамбль дніпропетровської школи-106 теж порадували своїми виступами. Переможцем конкурсу став Роман Рудковський - студент Дніпропетровського транспортно-економічного коледжу.
Всі конкурсанти були нагороджені дипломами учасників фестивалю, а переможець отримав головний приз конкурсу - гітару. До речі, як виявилося, Роман ще у 10 років склав першу свою пісню.
Сім’я Левицьких із Новомосковська цього разу виступала у новому складі: до гурту долучився менший син Олексійко, який грав на сопілці.Сподіваємось, що і наступного року серед його учасників з’являться нові співочі таланти.

Яна ГУДЕНКО, студентка ДНУ ім. Гончара. Фото автора.