Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Фінансові форуми «Сингенти» - нові можливості для аграріїв


18.12.2014

Що потрібно зробити, щоб аграрні підприємства України працювали ефективно незалежно від економічних обставин? Це питання ставить перед собою і компанія «Сингента», яка впродовж 3-12 грудня в шести містах України провела «Фінансові форуми».

У Дніпропетровську «Фінансовий форум» зібрав близько 40 керівників сільськогосподарських підприємств. Під час форуму міжнародна компанія «Сингента» презентувала українським аграріям нові програми «Фінансових рішень» на сезон 2014-2015 р.р, які відкривають для сільгопвиробників простий доступ до різних сучасних фінансових інструментів, допомагають убезпечити українське сільгоспвиробництво від погодних й цінових ризиків.
Такий економічний супровід, підтримка аграріїв має велике значення у досить складний для української економіки час.
Керівник групи з розвитку бізнесу компанії «Сингента» Хелен Феірлемб зазначила, що компанія розробила інструменти, які дозволяють аграріям почуватися захищено і водночас отримувати високі прибутки.
- По-перше, допомагаємо реалізувати продукцію за вигіднішими цінами. По-друге, захищаємо ціни на майбутній урожай від падіння. По-третє, пропонуємо заходи, які мінімізують вплив погодних ризиків. У нас є потрібні знання і досвід, щоб зробити такі інструменти простими і надійними в українських реаліях, - підкреслила Хелен Феірлемб.
Учасник програми «Фінансові рішення», власник ТОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз з Чернівеччини, до речі, добре відомий читачам «Сільських новин» по серії публікацій, щиро зізнався: «Я уклав форвард на кукурудзу з «Сингентою», і вважаю це досить вигідним. Хоча ринок – як рулетка: ніколи не знаєш напевне, чого можна очікувати. Але те, що пропонує «Сингента», допомагає мені почуватися впевненіше. Як то кажуть, «не надо иметь высшеее образование, а надо иметь среднее соображение».
Директор ТОВ «ПКЗ-Агро» Сергій Гузевський розповів, що їхнє господарство є учасником цьогорічної програми «Форвард Плюс». «Це допомогло спланувати свої розрахунки за насіння та добриво, отримати оптимальний період для фіксації ціни продукції і дозволило не лише додатково зекономити 160 тисяч доларів США, але й досягти головного – стати незалежним від оптової ціни на ринку».
В Україні аграрії все частіше почали звертати увагу на світовий досвід ведення бізнесу. Але, як відомо, в Америці, Англії та інших провідних країнах для сільгоспвиробників створені спеціальні програми, які допомагають їм вести свою справу та захищають її від різноманітних ризиків.
- На жаль, Україна у цьому питанні не має такого досвіду. Тому головне завдання компанії «Сингента» – допомогти аграріям. Для цього і створені чотири головні програми: «Підтримка Плюс», «Агрі Плюс», «Форвард Плюс» і «Страхування ріпак», - підкреслив менеджер з розвитку бізнесу Роман Хрипко. Зокрема він зазначив, що програма «Підтримка Плюс» - це унікальний інструмент для отримання додаткового прибутку, «Агрі Плюс» - можливість продати кукурудзу зараз і отримати додатковий прибуток навесні, якщо ціни виростуть. Програма «Форвард Плюс» передбачає захист ціни майбутнього врожаю від падіння та можливість її збільшення, а «Страхування ріпак» - компенсація витрат у разі вимерзання посівів.
«Міжнародна компанія «Сингента», втілюючи швейцарський досвід, працює в різних областях України. Але особливої підтримки потребують регіони, визначені як зони ризикованого землеробства. Саме такими є Дніпропетровська, Запорізька та Кіровоградська області. Для аграріїв цих регіонів «Фінансові рішення» допоможуть за будь-яких умов вести агробізнес», - резюмував директор Південно-Східного бізнес-регіону Сергій Бут.

Підготував Олександр ПЕТРЕНКО. м. Дніпропетровськ.

Сергій Бут, директор
Південно-Східного бізнес-регіону,
Роман Хрипко, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Сингента».