Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Гімнастика для хребців


14.03.2013

Початківцям вправи треба виконувати по 3–5 разів, згодом – по 7–10 разів. 
Вправа № 1.
З’єднати руки за спиною (правою рукою через праве плече дістати ліву руку). Повторити щонайменше 9 разів і навпаки. Якщо не можете виконати цю вправу, то маєте погану еластичність шийно-грудного відділу хребта, у гіршому разі – у двері стукає остеохондроз. Коли щодня будете виконувати, позбудетеся терпкості рук та болю в плечових суглобах.
Вправа № 2.
Палицю тримати за спиною на рівні попереку, руки розвести якомога ширше. Не відпускаючи палиці, перевести її поверх голови, щоб вона опинилася перед вами. Згодом переступити її почергово ногами. Потім робити все у зворотному порядку. Ця вправа тренує рухливість суглобів плечового поясу, грудного та поперекового відділів хребта. Тобто ті зони, що впливають на роботу серця, системи травлення та статевих органів.
Вправа № 3.
Вказівним пальцем лівої руки взятися за кінець палиці. Притулити до кінчика носа праву руку, нею також тримати палицю так, щоб ліва повністю витягнулася. Повернути голову праворуч – таким чином відміряти висоту прогинання. Далі прогнутися, намагаючись вільним кінцем палиці дістати підлоги. У цій вправі найбільше задіяний шийно-грудний відділ хребта. Якщо зможете виконати цю вправу, будьте спокійні за свій хребет.
Вправа № 4.
Присівши, кінець палиці вперти у стіну під кутом 45 градусів, однією рукою взяти за нижній кінець, другою – за верхній. Нахилитися назад та спробувати перемістити голову під палицею. Це складна вправа, тому будьте терплячими й щодня працюйте над собою.
Вправа № 5.
Лягти на килимок, притиснувши руки до тулуба. Глибоко вдихаючи, руки відводити за голову, а носочки ступень витягувати. При цьому дихання затримувати на 5 секунд. Потім, на видиху, руки повертати у попереднє положення, а ступні згинати та тягнути на себе.
Вправа № 6.
Лягти на спину, ноги зігнути в колінах, обхопити їх руками. Голову максимально притиснути до колін і покачувати тулубом, наче «іван-покиван». Спочатку повторювати вправу 4–5 разів на день, далі збільшувати навантаження.
Вправа № 7.
Лягти на спину, притиснувши руки до тіла. Виконати два повороти в лівий бік, два – у правий. Такі рухи притаманні коням. У народі кажуть: «Якщо кінь не може покачатися, його треба лікувати».