Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Горе зближує людей


19.06.2014

Дніпропетровщина у ці непрості дні скорботи за загиблими воїнами-десантниками демонструє не тільки згуртованість навколо національної ідеї цілісної України, а й бажання допомагати всім, хто цієї допомоги потребує найбільше.

17 червня до Дніпропетровська прибув народний депутат України Мустафа Джемілєв для підписання Меморандуму про співпрацю Дніпропетровщини та кримськотатарського народу. Підписанню цієї угоди, за словами голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського, передувала серйозна розмова щодо долі кримських татар у зв’язку анексією Криму. Розмова ця торкалася найширших проблем. Починаючи від таких простих, як вступ кримських випускників до вищих навчальних закладів, їх участь у незалежному тестуванні, отримання українського атестата, і до більш серйозних проблем – питань з розміщення біженців на континентальній Україні.
До речі, на прес-конференції заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов, повідомив, що у Дніпропетровську нещодавно уже з’явився на світ кримський татарин у родині переселенців з Криму. Батько дитини заявив, що не може допустити, щоб його син отримав російський паспорт.
«Горе зближує людей. І для нас, крім практичної, велику роль має моральна підтримка, - щиро зауважив Мустафа Джемілєв і додав: - Я думаю, що немає лиха без добра. У результаті тих випробувань, які випали на нашу голову, ми маємо подальше зміцнення, подальшу консолідацію української держави і народів, які проживають на території України».
Також лідер кримськотатарського народу висловив свою подяку губернатору Дніпропетровщини Ігорю Коломойському та зазначив його важливу місію у боротьбі за єдність України.
- Нам дуже приємно підписувати угоду з людиною, яка стала в Україні символом патріотизму і опору окупаційному режиму, який встановився в Криму, - зауважив Мустафа Джемілєв.
Ігор Коломойський наголосив, що на часі для України створення Міністерства у справах Криму для вирішення всіх проблем, які виникли у зв’язку з анексією Криму Росією.
- Кримськотатарський народ є частиною народу України, і Крим – це його єдина Вітчизна, яка є українською землею. Ми всі не залишаємо надії, що Крим повернеться до складу України, - висловив своє переконання Ігор Коломойський.

Яна ОЛЕКСЮК.