Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Готовність доріг до зими перевірить зима


13.12.2012

Справжня зима з легким морозцем і щедрими снігопадами уже накрила пів-України. Лише південні і центральні області в очікуванні снігу. Білосніжні опади завжди радість для дітлахів і неабияке випробування для комунальників, дорожніх служб і, безперечно, водіїв.

ПРО РЕАЛЬНИЙ стан готовності Дніпропетровської області до снігових сюрпризів зими на прес-конференції звітував начальник управління житлово-комунального господарства Андрій Білоусов. Він зазначив, що питання забезпечення безаварійної роботи транспорту на дорогах Дніпропетровщини в осінньо-зимовий період знаходиться під контролем губернатора області Олександра Вілкула. Цілодобово в області чергують 320 робітників і 230 одиниць техніки. Для обслуговування комунальних доріг підготовлено 630 одиниць комунальної техніки: 196 піскорозкидувачів, 92 навантажувача, 11 роторних снігоочисників і 77 грейдерів, також є домовленість з директорами підприємств про залучення ще 888 одиниць техніки підприємств і організацій. Підготовлено 82 тисяч тонн піщано-соляної суміші для комунальних доріг і 40 тисяч тонн для доріг державного значення. Є тижневий запас паливно-мастильних матеріалів.
З метою вирішення надзвичайних ситуацій створено штаби, до складу яких входять керівники органів місцевої влади, правоохоронних органів, МНС і керівники крупних підприємств, у яких в наявності є техніка, матеріали, робоча сила.
- В усіх містах області для належного утримання доріг перевірена готовність спецтехніки: наявність акумуляторів, зимової гуми тощо, - завірив Андрій Білоусов. Отже, дороги Дніпропетровщини, загальна протяжність яких становить понад 16 тисяч кілометрів, до зими готові. А втім, зима сама перевірить.

Яна ВЕСНА.