Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Грабіжники вбили керівника господарства


27.12.2018

Стало відоме ім’я депутата Криничанської райради Дніпропетровської області, який загинув увечері 21 грудня внаслідок розбійного нападу. Це 58-річний Олександр Грушка, директор СТОВ «Карат-Плюс». 
У поліції розповіли, що вночі банда невідомих у масках напала на будинок  аграрія. Це сталося в селі Саксаганське Криничанського району. Нападники зв’язали господаря будинку, його дружину та дочку. Погрожуючи ножем і предметом, схожим на пістолет, зловмисники заволоділи грошима і майном сім’ї. Коли зловмисники вже залишали місце злочину, один з них вдарив господаря квартири ножем під ребра. Від поранення чоловік помер у кареті швидкої допомоги.
Бандити винесли з будинку 50 тис. гривень і 20 тис. доларів. Нападників розшукує поліція.
Про трагічну подію сільському голові Ігорю Івашині повідомила дочка Олександра Грушки, якій вдалося звільнитися від скотчу, яким вона була зв’язана і покликати на допомогу.
 «Дізнавшись, що сталося, ми з сином побігли на місце. На жаль, поранення в Олександра Івановича було дуже важким. Ми відразу ж викликали швидку, але її все не було. Тоді ми поклали пораненого до машини і поїхали назустріч медикам. На дорозі зустрілися. Лікарі вибігли, почали надавати допомогу, але врятувати вже не змогли», – розповів Івашина.
Він також зазначив, що дружина і дочка Грушки не постраждали, але все це сталося у них на очах. За словами сільського голови, загиблий був хорошою людиною, люблячим батьком: «З дружиною вони виховали прекрасних дітей. Грушка не одне скликання був депутатом районної ради, люди довіряли йому».
Місцеві жителі розповіли, що загиблий проживав в Саксаганському (колишнє Жовтневе) і допомагав селу. Наприклад, в минулому році за рахунок його господарства була відремонтована центральна дорога в селі.
Хто скоїв звірячий напад на депутата і його сім’ю, односельці не знають, проте впевнені, що це справа рук залітних: «Наші таке зробити не могли», – вважають люди.
На сайті Криничанської районної ради з’явилися слова співчуття. Пишуть, що Олександр Грушка 18 років керував СТОВ «Карат-Плюс» і особливу увагу приділяв підвищенню культури землеробства, впровадженню провідних технологій і використанню насіння високоврожайних сортів і гібридів. Удостоєний трудової нагороди Міністерства аграрної політики України «Знак пошани», нагрудного знака Дніпропетровської обласної державної адміністрації та обласної ради «За розвиток регіону», численних грамот і подяк.
Олександра Грушку поховають у с. Спаське Новомосковського району Дніпропетровської області, де спочивають його батьки.