Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ігри патріотів


03.10.2018

Уже третій рік поспіль у Дніпровському районі за ініціативи військового комісара Олександра Вольнікова  проходять районні  військово-спортивні змагання «Ігри патріотів» серед старшокласників загальноосвітніх шкіл. Цьогорік змагання  відбувались на стадіоні Слобожанського НВК № 1. Кожна із 23 шкіл району представила свою команду, в цілому  у «Грі патріотів -2018» взяли участь більше 400 дітей. 
– З кожним роком зростає якість проведення  змагань, до яких залучаються не тільки військові частини, а й підрозділи ДСНС, національної поліції, - сказав заступник військового комісара  майор Віктор Литвиненко.
Він також відзначив, що хлопці і дівчата виступають майже на одному рівні, а в деяких видах,  зокрема збирання і розбирання автомата Калашникова, дівчата за швидкістю випереджають юнаків. 
– Я дивлюся на дітей, бачу, як горять їхні очі і з яким бажанням вони змагаються, все це вселяє надію, що у нас підростає достойна молода зміна патріотів України, – щиро порадів Віктор Литвиненко.
Юнаки і дівчата завзято змагалися в естафеті, стрільбі з пневматичної гвинтівки, метанні гранати, збиранні і розбиранні автомата  тощо. Цікаво, що переможців визначали як у командному заліку, так і в особистому.
В естафеті перемогу виборола команда патріотів  Балівської ЗОШ, другою стала команда Слобожанського НВК № 1 і третіми – команда Партизанської ЗОШ.
Найкращими стрільцями з пневматичної гвинтівки стали Андрій Гура з Обухівського НВК № 2 (І місце), Ілля Нікітин із Сурсько-Литовської ЗОШ (ІІ місце) та Матвій Білик з Миколаївської ЗОШ № 2 ( ІІІ місце). Серед дівчат перемогу в стрільбі з пневматичної зброї виборола Каріна Бойко з Партизанської ЗОШ, друге місце посіла Анна Хміль з Обухівської ЗОШ № 1 і третє – Світлана Дроговоз із Слобожанського НВК № 1. У командному заліку зі стрільби кращою була визнана команда Слобожанського НВК № 1, друге місце виборола команда Сурсько-Литовської ЗОШ, третє – Зорянський НВК. В особовому заліку з розбирання і збирання автомата відзначилися Владислав Старокожев  із Слобожанського НВК № 1 (І місце), Гаврило Левченко із Чумаківської ЗОШ (ІІ місце) та Богдан Кулинець із Балівської ЗОШ (ІІІ місце). Серед дівчат  перше і третє місця вибороли вихованки Слобожанського НВК № 1 Орина Кононенко і Надія Дубина, другою стала Анастасія Ганжа із Підгородненського НВК № 1.
У метанні гранати кращим став Олег Мельник із Степнянської ЗОШ, другим був Артур Назаренко із Волоської ЗОШ, а третє місце виборов Владислав Товстолоб із Обухівської ЗОШ № 1. 
Всі переможці були відзначені грамотами голови Дніпровської районної ради Романа Пруденка і грошовими винагородами.
Головна перемога «Гри патріотів -2018» дісталася команді Соложанського НВК № 1 (директор Світлана Голендяєва). Депутат обласної ради Олександр Широких  особисто привітав переможців і вручив сертифікат на професійний тенісний стіл для школи. А ще побажав іншим командам прагнути до перемог  і перемагати уже у наступних Іграх патріотів.
Світлана ГУДЕНКО, Дніпропетровська область.
На знімку:  Два тижні тренувань під керівництвом  В. Данищука дали свій результат – команда Слобожанського НВК № 1 стала переможцем у  «Грі патріотів-2018» (капітан команди Ілля Дейнеко).