Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Гримить «Гримат» на всю Вкраїну!


07.09.2012

Горностаївську птицю цінують за високу якість

Підприємець Юрій Шепілов із міста Синельникового Дніпропетровської області завершив вантажити свій фургон племпродукцією зі складу ТОВ «Гримат Групп» і охоче поділився своїми думками про своїх ділових партнерів із Херсонщини:
- Познайомився з керівниками тоді ще племптахорадгоспу «Придніпровський» ще 10 років тому на виставці птахівництва в Алушті. З того часу Горностаївка стала моїм надійним партнером. Хоча племпродукція є і в інших регіонах, але займаються там нею не на такому професійному рівні. Адже одна справа купити племінне качине яйце, а інша справа, щоб з того яйця отримати здорову птицю. У мене є інкубатор. Спочатку закладаю у нього племінні яйця, а потім підрощую качок і продаю їх. У нас сімейний бізнес: поруч зі мною працюють мої рідні – дружина Вікторія та син Данило. І скажу чесно: від успішної роботи ТОВ «Гримат Групп» залежить і достаток нашої сім’ї.
Зі зміною структури дещо змінилась і модель управління. Генеральний директор Наталія Вермієнко тепер у Херсоні. Вона – мозковий центр, лідер і стратег із впровадження новітніх розробок у виробництві, заступник генерального директора, син Матвій Вермієнко у Києві. На його плечах не менш відповідальна робота з розвитку маркетингу та менеджменту. Наприклад, зовсім нещодавно з’явився гриматівський сайт, а віддача від нього більша, ніж очікували. Не стоїть осторонь і колишній директор, глава сімейства Григорій Вермієнко. Зараз він очолює Горностаївську райдержадміністрацію, депутат Херсонської обласної ради. Як державний чиновник він не має права займатись бізнесом, але навіть добре слово чоловіка, моральна підтримка інколи набагато важливіші для Наталії Петрівни, аніж численні нагороди та відзнаки за свою роботу.
Саме такий новий підхід і сприяв тому, що цього року попит на продукцію ТОВ «Гримат групп» значно зріс.
- В останній час збільшується кількість підприємств м’ясного птахівництва, чого не можна сказати про племгосподарства, - говорить Н.Вермієнко. – У нас своя специфіка і свої особливості. Ми хоч і невелике за обсягами господарство, але люди вже знають, що у Горностаївці вирощують натуральну курку. Якщо з неї звариш борщ, то він м’ясом пахне, а не чимось іншим. Відтак у нас є постійні замовники на півнів, місячну, трьохмісячну курочку, дорослу птицю. У цьому році навіть Крим підключився. Нашою ж візитівкою на виставках, у т.ч. «Агро» стала порода курей Адлерська срібляста м'ясо-яєчного напрямку.
Донедавна робочий сезон на підприємстві тривав шість місяців. Тепер же, враховуючи значний попит на племпродукцію та птицю, його подовжено до десяти місяців. А це значить, що виробництво зростатиме, а люди матимуть додаткові кошти.
Генеральний директор розуміє, що за шістдесятьма працівниками підприємства стоять родини. Відтак близько 200 чоловік соціально захищені. І в той же час сьогодні досить складно знайти грамотних спеціалістів. Приміром, ветеринарного лікаря. За словами Наталії Вермієнко, одного такого запросили на роботу, придбали навіть будинок для його сім’ї. Але вистачило того спеціаліста з Харківщини ненадовго. Ось і зараз тут охоче б взяли ветлікаря, зоотехніка. І запропонували б їм пристойні умови.
- М’ясні птахівничі підприємства виростили бройлерів і все, - говорить головний зоотехнік Лідія Шевченко. – Ми ж реалізовуємо племпродукцію і відповідаємо за їх подальшу долю. Адже з нашого яєчка ще треба виростити якісне поголів’я птиці.
Андрій Мироненко працює тут електриком після закінчення аграрного коледжу.
- Тут нові технології, яким, на жаль, не навчають у коледжах. Треба вчитись всьому, і все не так просто, як здається на перший погляд.
- Зовсім нещодавно до ладу став новий пташник, - каже головний інженер Йосип Місевич. – Обійшовся він у копієчку, керівництво пішло на певний ризик, але з часом ті затрати повернуться. Адже імпортне обладнання енергоощадне: на опалення витрачається утричі менше ресурсів, а птиці та працівникам тут набагато комфортніше.
Продукцією ТОВ «Гримат групп» зацікавились вже і в Росії. Тож будемо сподіватись, що партнерські стосунки двох сусідніх держав будуть міцніти, а «Гримат Групп» буде і надалі розширювати свої горизонти та радувати споживачів якісною продукцією.

Олексій ГУДЕНКО. Фото автора. смт Горностаївка, Херсонська область.

На знімку: генеральний директор Наталія Вермієнко.