Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Хто корупцію поборе?


10.11.2021

Шановна редакціє! Хочу поділитися з вами думкою, яка бентежить не тільки мене, а й багатьох людей. Зараз дуже складне становище в країні у зв’язку з пандемією коронавірусу. Це зрозуміло і викликає значне занепокоєння у народі. Система охорони здоров’я робить усе можливе у боротьбі з цим злом. Нарешті подолане вперте протистояння багатьох по відношенню до щеплення проти хвороби. Люди нарешті зрозуміли, що коронавірус не жартує і вириває кожного дня з наших рядів по 500-700 життів.
Лікарні переповнені чергами на вакцинацію, і це єдиний поки що спосіб вижити, адже вакцинована людина убезпечена від ускладнень. Знаю по собі. Але ж боротьба з «короною» - це не єдина проблема у нашій державі, а таке враження, наче усі гілки влади тільки тим і займаються, що долають небезпечну хворобу. 
А хто буде долати корупцію? Ні, не можна сказати, що про цю важливу тему влада забула, на багатьох каналах ТБ цю тему жваво, до крику, або навіть до образ обговорюють, сперечаються народні депутати, всілякі експерти, політологи, психологи, і всі однаково кивають один на одного, щоб саме той, на кого вони пальцем вказують, і боровся з корупцією. І  створюється замкнуте коло. Але головне полягає не в тому, що вони обговорюють це питання на всіх каналах, а в тому, що з цих «ШОУ» ніякої користі для діла немає і бути не може, бо від тих, хто бере участь у цьому «ШОУ», нічого не залежить. Вони не уповноважені державою вирішувати ці питання. Вони можуть тільки висловлювати свою думку, марно сперечатися та випускати пар, даремно витрачаючи свій час та «заводячи» тих, хто сидить біля екрану. Мовляв, дивіться, як ми згораємо на роботі! Це вам не на дивані сидіти або на кухні теревенити. 
Шановні «балакуни»! У нас ролі різні: ви робите вигляд, що виконуєте шалену роботу, безсоромно базікаючи між собою і знаючи, що нікому це не потрібне, окрім вас самих. А ми дивимось на вас після роботи і думаємо: «Та коли ж вони нарешті перестануть «теревенити» та почнуть «ПОСАДКИ». Коли ж у них совість прокинеться? Невже так нікого й не посадять за ті сотні тисяч гектарів землі, яка була украдена політиками та чиновниками, до приходу до влади «Слуг народу»? 
Ще півроку тому наш Президент заявив, що було украдено державної землі площею понад два Кримських півострови. Правоохоронці, ВАМ не соромно? Де посадки? Не підводьте нашого Президента, він же нам обіцяв. Вас совість не мучить? В народі кажуть: «Совість – вона така... Вона мучить не того, кого повинна мучить, а того, у кого вона є».
 
Знову про посадки
Другий рік уже минає,
А посадок все немає.
Хоч наш уряд все співає, 
Що корупцію  долає.
 
А вона живе між  нами, 
балакучими  панами,
Що  канали  позаймали:
Демократи,  радикали
І  щебечуть,  і  лопочуть,
Побороти  її  хочуть.
 
Політолог  всіх  питає:
«Щось  посадок  тих немає?
Ти, нардепе,  розумієш,
То чому ж тоді  не  дієш?» 
Аж підскочив  той: «Дурепа!
Ти трясеш  мене,  нардепа?
Моє  діло – закон  дати,
А  корупцію  долати –
То  вже  хай  силовики,
Їм це  діло до руки!»
 
Опозиція  встряє –
В сварку жару  додає:
«А чиновники все цуплять,
А на митниці – жирують,
На місцях оті всі мери
Майже корупціонери –
Як дороги прокладають,
То і свій прибуток  мають...
Та хіба тільки дороги?
Де  «бабло» – там їхні  роги,
Там  будують, тут ламають -
Відусіль  прибуток  мають».
 
Так шумлять, галдять, гогочуть
Подолать халепу хочуть...
Болтовнею всі  канали
В  нас  нардепи  позаймали
І  роз’яснюють  народу, 
Що  в  країні  мутять  воду.
Тільки  хто? Вони  не  знають,
Кожен  день у нас  питають:
«Та  чому ж в нас 
не саджають?»
Наче  нас  за  дурнів  мають.
Повен дім  «ворюг в  законі»
А  вони  нам  «мочать коні!»
Ігор БОГОМАЗ.
м. Дніпро.