Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

І за півроку - не здужали…


07.07.2011

Вічний працівник час і справді не знає спочинку. Щойно лунали виступи наших можновладців 9 Травня, а вже минуло й 22 червня, день нападу військ гітлерівської коаліції на СРСР. Вляглася й луна від проникливих слів про «синівський борг» перед ветеранами. Все затихло, лише борг – залишився… А з Новоріччя він, як відомо, суттєво зріс. Про це, щоправда, ніхто й словом не обмовився.
НЕЩОДАВНО редакція «Сільських новин» отримала вже другу відповідь від Міністерства соціальної політики України на звернення про долю пільги на транспортний збір, яку діюча влада відібрала у ветеранів війни та праці з 1 січня 2011 року. У листі заступник директора Департаменту І. Кисляк повідомляє те саме: «На даний час Мінсоцполітики займається розробкою проекту постанови Кабміну України про запровадження механізму компенсації втрати частини доходів у зв‘язку з відміною податку з власників транспортних засобів та відповідним збільшенням ставок акцизного збору з пального для фізичних осіб, які користувалися пільгами щодо сплати податку з власників транспортних засобів». Півроку минуло, як почали цей «механізм компенсації» розробляти, та й досі, як кажуть – відпасли коні, на батозі їдуть… Чи забули, що – не вмієш шити, не пори? А тепер бути мудрими по шкоді – іще важче.
Тому й доводиться нашим ветеранам фактично сьомий місяць надаремне фінансувати приватні структури мережі АЗС. Бо діючий уряд схожий зараз на того кравця, що по великих шляхах дубовою голкою шиє… Тільки де який ветеран надумав власним транспортом рушити, одразу разом з пальним у нього пільгу, ратною чи трудовою звитягою заслужену, і відібрали… За що – невідомо.
Можливо, наближення осені та старту майбутньої парламентської кампанії змусить чиновників заворушитися. Щоб отой «механізм компенсацій» бодай спробувати запустити. Інакше може вийти так, що до «запуску» доведеться долучатися зовсім іншим людям.

Григорій ДАВИДЕНКО.