Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як вилікувати алкоголіка без його бажання народними засобами?


06.07.2016

Зловживання спиртними напоями є найпоширенішою згубною звичкою. Найчастіше люди, які страждають від такої недуги, не мають можливості і сил почати боротьбу з власними слабкостями. Як вилікувати алкоголіка без його бажання? Таке питання турбує родичів хворої людини, адже звернутися до спеціалізованого медичного закладу у цьому випадку досить складно.

БАГАТО фахівців вважають спроби впоратися зі страшною недугою без бажання пияки провальними. Якщо алкоголік не вважає себе таким, позбавити його від залежності практично неможливо і ніякі зовнішні впливи не дадуть належного результату. Чому родичі хворого наважуються на вжиття заходів, які в більшості випадків ведуть до провалу? Стандартним поясненням для цього є стан відчаю, в якому перебувають більшість близьких. У першу чергу, необхідно зрозуміти, що алкоголізм є досить серйозним захворюванням, яке зачіпає не тільки фізичний, а й душевний стан.

Основні принципи ідеального лікування

Отже, що ж потрібно для формування стану ремісії? Відмова від вживання алкоголю в будь-якому прояві і в будь-якій кількості. Підбір необхідної методики лікування (можуть застосовуватися кодування, гіпноз та інші способи). Постійний контроль над лікуванням хворого, при необхідності надання допомоги і підтримки.

Цілющий чай на основі трав’яного збору

Ви можете запропонувати питущому різні трав’яні відвари, не згадуючи про той ефект, до якого вони можуть призвести. Позитивний вплив на організм чинять різні збори рослинних компонентів, наприклад, суміш полину, звіробою, чебрецю і брусниці у співвідношеннях 3/2/5/1. Ще один хороший рецепт: використання відвару на основі вівса і квіток календули. Спочатку готується настій неочищеного вівса, а потім у нього вже додають сухі суцвіття (приблизно 100 грамів на три літри рідини). Такий напій застосовується три рази на добу по 200 грамів.

Рецепт рослинного соку

Серед старшого покоління великою популярністю користуються цілющі соки, які відбивають у людини бажання пити спиртне. Для приготування одного популярного напою буде потрібно змішати в рівних кількостях сік звичайної капусти і гранатових зерен. Вживати такий засіб слід не менше чотирьох разів на добу, приблизно по 100 грамів перед основними прийомами їжі.

Що таке живий камінь і як його використовують?

Про те, як вилікувати алкоголіка без його відома народними засобами, знали ще в cередні віки. У нашій країні в цих цілях використовували унікальний природний продукт під назвою живий камінь (або єлейна сіль). Ще за часів великих князів цей засіб таємно давали п’яницям для лікування. Кажуть, що воно давало свої позитивні результати. Яким чином потрібно готувати ліки на базі цієї речовини? Схема дуже проста: на півсклянки чистого медичного спирту додають приблизно одну столову ложку незвичайної солі, суміш залишають настоюватися протягом 72 годин. Після того як цілющий настій буде готовий, його приймають в невеликій кількості (приблизно по сім крапель) разово.

Простий і ефективний зелений чай

Як не дивно, але досить ефективним продуктом є звичайний зелений чай. Він не тільки відмінно виводить токсини, але і допомагає боротися із затяжним пияцтвом. Яким способом рекомендується використовувати цю рослину?

Листя чаю заварюють і додають до будь-яких інших напоїв, які вживає хворий (у тому числі і до чорного чаю).

Розпарені листочки додають і до іншої їжі: смаженої, вареної, перших страв і салатів. Можна використовувати їх як добавку до будь-яких страв необмежену кількість разів на добу.