Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Капуста допоможе


02.08.2017

Вона корисна хворим на водянку та подагру, бо має сечогінні властивості, виводить з організму уратні солі. Подрібнена капуста регулює роботу кишечника, покращує травлення.
Хворі суглоби обклада­ють листками свіжої капус­ти. Хворим на серце радять вживати капусту, бо вона містить калій. Тартронова кислота, яка є в капусті, нормалізує жировий обмін в організмі, допомагає підтримувати фігуру струн­кою, м’язи - пружними.
Сік з капусти п’ють при авітамінозі, гастритах зі зниженою кислотністю, виразці шлунка. При підви­щеній кислотності сік про­типоказаний. Якщо грип, треба їсти капусту два-три дні у великій кількості. Якщо бо­лить горло, його полощуть розведеним капустяним со­ком. Щоб позбутися кашлю, слід пити сік свіжої капусти з цукром.
Капустою очищують гній­ні рани. Для цього свіже ли­стя перекручують на м’ясо­рубці, змішують з яєчним білком і накладають на рану. При безсонні випийте півсклянки капустяного соку за півгодини до сну.
Якщо у жінки, яка годує немовля, витікає молоко, то до молочних залоз прикла­дають розпарене листя ка­пусти,  такий  компрес зміцнює залозу. При вагіт­ності майбутнім матерям треба давати розпарене на­сіння капусти - по половині чайної ложки двічі на день. Це допомагає народити здорову дитину.
Використовують капусту і в косметології. При сухій шкірі з пігментними пляма­ми обличчя змазують олією та накладають «капустяну кашку». При масній шкірі подрібнену квашену капус­ту наносять на обличчя, че­рез 20 хвилин знімають, а шкіру змазують жирним кремом. Сік з капусти при втиранні в голову зміцнює волосся і надає йому блиску.
Квашену капусту застосовують при атероскле­розі, ожирінні. Сік її тонізує кишечник, допомагає при запорах. Для цього до склянки соку додають 2 ст. ложки олії. Сік без олії зас­тосовують при хронічній диспепсії.