Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кімнатний перець


13.01.2016

Дрібні, але численні перчинки жовтого, бордового, червоного і яскраво-фіолетового, майже чорного кольорів, додадуть тепла і гарного настрою у квартирі чи будинку.

Найбільше цінуються маленькі, 20-30-сантиметрові сорти з численними перчинками. Декоративному перцю необхідні найбільш сонячні підвіконня, де при бажанні можна провітрити приміщення.

У догляді перець простий - йому потрібні підживлення і часті поливи влітку. А восени та взимку рослину можна поливати лише зрідка. Якщо перець вирощуєте заради гострих перчинок, тоді з появою перших зав’язей потрібно зробити прищіпку всіх гілок. У цьому випадку пагони починають активно гілкуватися, і на кожній розвилці буде по перчинці.

На посадку можна використовувати насіння, взяте зі стиглих перчинок. Висівати насіння можна в будь-який ґрунт.

Зазвичай перці сіють із січня по березень у загальний ящик. З появою перших двох справжніх листків перці розсаджують в окремі горщики. Після чого залишається тільки стежити за тим, щоб ґрунт у горщиках був помірно вологим.

Якщо надто рясно поливати субстрат або заглибити перці при посадці, то в них може розвиватися коренева гниль, через яку можна втратити сіянці.

Після того, як перці рушать у ріст, їх підживлюють комплексним добривом (нітрофоска - сірникова коробка на 10 л води). Активно зростаючі кущі регулярно пересаджують у більші горщики, намагаючись, щоб корені при цій операції не постраждали.