Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кінський крем


05.04.2012

Як це не дивно звучить, але при догляді за кіньми використовують і певні спеціальні косметичні засоби. Саме на підробці такої косметики і заробляли спритні ділки у Донецькій області. Співробітники УБОЗу припинили протизаконну діяльність організованої злочинної групи, яка протягом кількох років займалась виготовленням та реалізацією підробної ветеринарної продукції відомих торговельних марок.

До складу групи входили чотири особи віком від 30 до 46 років, які мешкали у Маріуполі. Діяли шахраї за добре відпрацьованою схемою. Спочатку вони створили кілька підпільних виробничих цехів, завезли устаткування і розпочали виготовлення фальсифікату. Ватажку групи вдалося виготовити відбиток печатки справжнього підприємства-виробника, яку й ставили на віддруковані на кольоровому ксероксі сертифікати. Ці «документи» видавали покупцям на знак підтвердження високої якості продукції, що її виробляла підпільна артіль. Серед зловмисників був запроваджений суворий розподіл обов‘язків. Ватажок відповідав за реалізацію товару й закупівлю сировини, інші займались підбором персоналу для роботи у цехах та виготовленням підробок.
Міліціонери провели оперативну закупівлю кількох сотень тюбиків кремів та гелів для лікування коней, і вся ця продукція виявилась фальшивою. За висновком експертизи вилучені у фірмачів препарати виявились контрафактом і не відповідали необхідним стандартам. Оперативники в цехах і оселях підозрюваних провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили устаткування, сировину й готову продукцію на суму близько шести мільйонів гривень. Своїми діями шахраї також завдали збитків справжньому виробнику препаратів на 500 тисяч грн. Розслідування справи про фальшивий кінський крем триває.

Петро Братченко.