Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Китай нам допоможе


29.09.2011

Китай приділяє значну увагу розвитку відносин з Україною у галузі сільського господарства та готовий забезпечити інвестиції на суму 10 мільярдів доларів США у разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк за результатами візиту до Китайської Народної Республіки у складі української делегації на чолі з Головою Правління НБУ Сергієм Арбузовим.
Микола Присяжнюк зустрівся з Головою Правління Китайської національної корпорації з розвитку сільського господарства Лінь Шенлі. Сторони обговорили перспективи та умови співробітництва найпотужнішої китайської корпорації у галузі сільського господарства з Україною у сферах рослинництва, тваринництва, промислової риболовлі та переробки морепродуктів.
«Для конкретної роботи в Україні у жовтні керівництво та фахівці корпорації відвідають Україну і зустрінуться з представниками Державної продовольчої та зернової корпорації України, агропідприємств, які займаються тваринництвом і переробкою свинини, телятини, м’яса птиці, а також українськими риболовами», - зазначив Микола Присяжнюк.