Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

“Китайська сторона зацікавлена у співпраці з нами стосовно добудови метро і окружної дороги”


23.12.2010

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів переговори з президентом компанії “China Railway International” Xу Чунцином щодо можливості реалізації у Дніпропетровську низки інфраструктурних проектів.
Це вже друга зустріч у рамках переговорів з цією компанією щодо будівництва масштабних інфраструктурних об’єктів на Дніпропетровщині. Серед них - подовження лінії Дніпропетровського метрополітену та будівництво об’їзної дороги навколо обласного центру.
“Візит на Дніпропетровщину безпосередньо керівництва однієї з найбільших в Азії компаній – це ознака того, що китайська сторона реально зацікавлена у співпраці. Наголошую, ми абсолютно відкриті для співпраці й готові надати усю необхідну інформацію щодо розробки технічно-економічного обґрунтування задля переходу на наступний етап переговорів”, - заявив голова облдержадміністрації.
За ініціативи Олександра Вілкула Дніпропетровським державним проектним інститутом житлового та цивільного будівництва розроблене нове, уточнене техніко-економічне обґрунтування проекту добудови метрополітену, яке було презентовано китайській стороні. Згідно з проектом, будівництво нових чотирьох станцій метрополітену дозволить вдвічі збільшити пасажиропотік - з 106 до 205 млн. пасажирів на рік і добитися рентабельності метрополітену близько 6 відсотків, а також запустити ресурсами міського бюджету “рейкові автобуси” ще на восьми станціях.
Губернатор наголосив: “Ми вже отримали пропозиції від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, а також Європейського Інвестиційного Банку щодо їх участі у наших проектах. Наразі розглядаємо й інші пропозиції”. Зокрема, Дніпропетровська облдержадміністрація веде переговори з урядом Японії щодо надання кредитних коштів під 0,75% річних в ієнах. Олександр Вілкул підкреслив, що під час візиту до області Президент України Віктор Янукович висловив підтримку інфраструктурним проектам на Дніпропетровщині. Зокрема, глава держави своїм розпорядженням доручив уряду розглянути можливості виділення у 2011 році коштів на будівництво Дніпропетровського метро.

Управління преси та інформації Дніпропетровської ОДА.