Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Київський торт


23.12.2020

Візьміть дві склянки цукру, дві склянки фундука, чотири яєчні білки, 250 г згущеного молока, 250 г вершкового масла, 120 мл води, 2 ст. ложки картопляного крохмалю, 15 г какао,  10 г коньяку, 1/4 пакетика ванільного цукру.
Склянку фундуку перемолоти. 4 яєчні білки збити міксером до отримання міцної піни. Під час збивання, потрібно потроху всипати цукор. Збивати до повного розчинення цукру. Крохмаль просіяти та всипати до збитих білків. Обережно перемішуючи лопаточкою знизу вгору, додати мелені горіхи.
Духовку розігріти до 160 градусів. Деко застелити пергаментом та рівним шаром викласти на нього білкову масу. Розрівняти її дерев'яною лопаточко. Помістити у духовку та випікати протягом 30 хвилин. Потім температуру зменшити до 100 градусів та випікати корж до готовності ще приблизно 1,5 години. Дістати безе з духовки та залишити на декілька годин до повного охолодження. Так само спекти другий корж.
Згущене молоко змішати з водою та поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння та дати повністю охолонути. М’яке вершкове масло збивати міксером протягом 15 хвилин. Додати коньяк, ванільний цукор та згущене молоко. Добре збити все до однорідності. До половини крему додати какао та ретельно його перемішати.
Нижній корж викласти на блюдо. Нанести на нього рівним шаром білий крем. Накрити другим коржем та змастити поверхню та боки торту шоколадним кремом. Помістити у холодильник на декілька годин.
Смачного вам новорічного столу!