Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Коли ж прийде справжня весна


15.03.2012

Гідрометеорологічний центр прогнозує істотне потепління з 17 березня. Про це сказав директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.
- Протягом 17-23 березня слід очікувати істотного підвищення температури. У цей період буде переважно без опадів, і підвищення температури буде стосуватися, в першу чергу, денного часу доби, хоча і вночі температура вже підвищиться до 0, а денна до 6-12 градусів тепла, а на заході навіть до 15 градусів тепла”, - сказав він.
Водночас, за словами Кульбіди, вже 24-27 березня можна чекати незначного похолодання, до кінця місяця буде зберігатися близький до норми температурний режим з незначними коливаннями.
А народний синоптик Валерій Некрасов прогнозує, що справжня весна прийде на Великдень. Зима «наскочить» і на березень, він буде холодним, вважає він. Прохолодно буде і на початку квітня. А ось із 15 квітня прийде помітне потепління. Але наприкінці місяця можливі заморозки, які небезпечні для саджанців, і холодні дощі. Наприклад, 27 квітня може бути навіть мокрий сніг. У травні вже буде літо, естремали 9 травня зможуть навіть купатися - вода прогріється до 15 градусів. На День Перемоги можливі грози. До речі, наступного року весна прийде ще пізніше, ближче до 9 травня.
Садівникам-городникам В.Некрасов радить до 1 травня вирощувати розсаду на підвіконнях, а із приходом травневого потепління висадити її в ґрунт, де вона відразу швидко піде в ріст. Літо народний синоптик прогнозує дуже довгим - разом із травнем фактично чотири місяці. Вологи буде достатньо, тому врожай овочів очікується щедрим. Особливо багато буде помідорів, картоплі, баклажанів, перцю. Постраждали восени озимі, але в той же час очікується хороший урожай кукурудзи, соняшнику. А ось грибів буде небагато, оскільки друга половина липня буде спекотною, і це матиме негативний вплив на грибниці. До речі, неврожай грибів буде і наступного року, тому що очікується дуже спекотне літо, близько 40 градусів.