Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Колоради… довели


02.07.2012

Під час боротьби з шкідниками картоплі трапляються надзвичайні ситуації

СЕЛЯНАМ і дачникам тепер треба з обережністю проводити заходи із знищення колорадських жуків. І цьому є вагома причина. Наша героїня, назвемо її баба Клава, до цього часу пригадує той день як страшний сон. Як завжди під вечір, у безвітряну погоду, «зарядила» хімікатами свій апарат, накачала атмосферний тиск і почала обприскувати картоплю.
- Ось вам, мої дорогенькі колоради, на вечерю. Щоб ви швидше повиздихали!- тільки й встигла промовити баба Клава, тримаючи на плечі оприскувач. І в цей момент якісь надземні сили ніби почали протестувати проти баби Клави. Пролунав вибух. Спочатку наша героїня подумала, що це не інакше сусід Павло з нею розквитався. Вона учора не позичила йому грошей на пляшку. Від переляку затіпалась рука, в очах попливли райдуги, а все те, що призначалось жукам, покривало одяг баби Клави. Перелякана, уся у хімічному розчині вона не знала з якого боку та біда підкралась. А коли оговталась, побачила розірваний обприскувач, травмованого сина, який у цей час був неподалік. Він, окрім переляку, отримав ще пошкодження кисті руки.
Напевно, у цивілізованій країні моральні і фізичні збитки компенсував би завод-виробник ось такої чудо-техніки. Та баба Клава боїться, що винною визнають не когось, а саме її. Тим паче, що ні товарного чеку на обприскувач, ні гарантійного талону у неї немає.
Учора баба Клава знову вийшла на город боротись з колорадським жуком. З відром і віником. Так надійніше. А ви як думаєте?

Валентина ШЕВЧЕНКО. сел. Горького, Дніпропетровський район, Дніпропетровська область.