Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Корисний кавун


04.09.2019

Не тільки поласувати, а й підлікуватися кавунами можна саме зараз. 
До речі, в Канаді кавун вживають усі - і малеча, і молоді, і старі, щоб поправити своє здоров’я, зміцнити серцево-судинну і сечостатеву систему, знизити вміст цукру в крові (при діабеті), підвищити гемоглобін при залізодефіцитній анемії, відновити порушений обмін речовин тощо. Серед домашніх ліків кавун займає тут почесне місце. Пропонуємо кілька перевірених рецептів.
Із житньої муки роблять тісто, розкатують його шаром завтовшки 1 см. Беруть зеленуватий кавун, загортають його в шар тіста і ставлять у піч (духовку). Печуть, доки скоринка не стане коричневою. Спечений кавун виймають, охолоджують і ховають в холодильник.
Вживають отримані ліки так: спочатку проколюють в кавуні невелику дірочку, вставляють в неї трубочку для коктейлів і висмоктують рідину, яка за кольором нагадує неміцну каву (по 0,5 склянки перед вживанням їжі).
Потім розрізають кавун навпіл і їдять солодкий м’якуш (скільки душі завгодно).
Насіння можна не викидати, а залити його окропом (5 ст. ложок насіння на 1 л води) і настояти.
Приймають склянку настою 3 рази за день перед вживанням їжі.
 
ЗЕЛЕНА ШКІРКА ПРИ КОЛІТАХ
Її можна використовувати в сирому вигляді, а можна й висушити на зиму. Для цього кавун ретельно миють, гострим ножем знімають верхній зелений шар шкірки, висушують і подрібнюють, зберігають в картонній коробці. Приймають у вигляді порошку щоденно три рази по 5 г (1 ч. л. з верхом).
 
ЛІКУВАННЯ ОСТЕОХОНДРОЗУ
2 ст. ложки сировини заливають 0,5 л окропу. Краще робити це на ніч в термосі.
Ранком процідити, приймати по  склянці настою натщесерце й на ніч.
 
СІК КАВУНА І КРАСА
У морозильнику заморозити сік кавуна і шматочком отриманого льоду протирати шкіру обличчя по масажних лініях. Особливо гарний ефект протирання замороженим соком кавуна з додатком екстракту елеутерокока або женьшеня. Сік після протирання залишити на обличчі 15-20 хвилин, після чого змити холодною водою, а шкіру змазати живильним кремом.
 
ЛОСЬЙОН З КАВУНА
Для зволоження шкіри обличчя можна приготувати лосьйон:
м’якуш кавуна розтерти, дати відстоятися 1-2 години, після цього віджати сік.
400 мл соку змішати із 1 ст. ложкою меду і додати чайну ложку солі. Після того, як вона розчиниться, суміш процідити і додати 200 мл горілки. Одержаним лосьйоном протирати чисту шкіру обличчя, залишивши його (не витираючи) на 1-2 години.
Лосьйон можна зберігати в холодильнику упродовж року.