Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кориця може вбивати вірус грипу


22.12.2011

Кориця - одна з найпопулярніших спецій на Сході. Кулінари обов`язково додають її до солодких страв, а також до страв із м`яса та овочів. Проте, крім дивовижного привабливого аромату, спеція має унікальні властивості для організму людини. Недаремно в східній кухні корицю здавна використовують не тільки як ароматичну добавку, але і як ліки від багатьох хвороб.

Поєднання імбиру і кориці зміцнює імунітет і служить профілактикою хвороб нирок. Прихильники індійської аюрведи використовують корицю як засіб для поліпшення роботи кровоносної системи. Учені наводять досить цікаві факти про специфічні властивості цієї спеції: на початку ХХ ст. в Іспанії лютував страшний вірус грипу, що забрав тисячі людських життів. Проте робітники фабрики з виробництва кориці залишилися живі, більш того, не було зафіксовано жодного випадку захворювання на виробництві.
Правда, головна особливість кориці полягає не в цілющих властивостях спеції. Кориця регулює рівень цукру в крові після кожного прийому їжі. Спеція підтримує м`язи людини у відмінній формі, але при цьому прискорює обмін речовин і «поглинає» зайві калорії. Не можна знайти корисніший продукт для дієтичного харчування. Медики радять додавати корицю в гарячі і холодні страви, в закуски і випічку. Особливо корисною спеція вважається для людей, хворих на діабет другого типу. Схуднення з корицею пройде набагато легше. Аромат спеції поліпшить пам`ять, реакцію і настрій людини, що дуже важливо під час дієти. Не варто забувати, що кориця - це могутній протигрибковий і протизапальний засіб.