Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кращі природні антибіотики


03.12.2014

ХРІН
Корінь хрону містить гірчичну олію та ензим. При розтиранні кореня обидві речовини поєднуються під впливом кисню та утворюють алілову гірчичну олію. Це і є сильний природний антибіотик, що бореться з бактеріями порожнини рота, носа. При трахеїтах, бронхітах, затяжному кашлі змішати 1 ст. л. тертого хрону з 3 ст. л. меду і дати настоятися. Щодня з’їдати по ч. л. 5 разів на день, маса повинна розчинятися в роті.
При циститах, уретритах ст. л. тертого хрону залийте склянкою окропу, накрийте на 5 хвилин. Щодня випивайте 3-4 склянки такого чаю.

ЖУРАВЛИНА
Ягода діє за принципом потужного антибіотика і противірусної речовини, очищаючи сечовий міхур і сечовивідні шляхи від шкідливих бактерій.
Журавлина - прекрасний антиоксидант, вона багата на речовини, що оберігають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів. Журавлина і брусниця незамінні для лікування застуди. Це просто унікальні засоби за своїми бактерицидними властивостями. До того ж вони мають сечогінну і протизапальну дію.
Готування морсу: розтерти ягоди журавлини або брусниці із цукровим піском (3:1). 2 ст. л. суміші залити 0,5 літрами теплої води. Корисний напій готовий!

ЧАСНИК
Часник сприяє виведенню шкідливих бактерій, кишкових паразитів і вірусів із крові, внутрішніх органів і дихальних шляхів. Він знижує артеріальний тиск і перешкоджає розвитку тромбів.
Часник має протиракові та антиоксидантні властивості, завдяки яким організм очищається від шкідливих речовин. В одному зубочку часнику міститься більше 400 корисних компонентів. Вони знижують рівень «поганого» холестерину в крові й прочищають судини, убивають клітини мультиформної гліобластоми (причина раку мозку), знищують дифтерійну, туберкульозну паличку і хелікобактер (причина виразки шлунка), «виводять» глистів і т.д.

БАЗИЛІК
Базилік - відмінний природний антибіотик. Завдяки своїм дезінфікуючим, бактерицидним властивостям захищає організм від багатьох інфекцій.
Ангіна. Залийте 4 ч. л. здрібненого листя 250 мл киплячої води, кип’ятіть 20 хвилин, остудіть, процідіть і полощіть теплим відваром горло 2-3 рази на день.