Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кубок «Сільських новин» поїхав у Томаківку


22.11.2018

Нерівна новопавлівська дорога скінчилася, і перед нами відрилася євротраса мікрорайону Чугуєво, який нараховує всього 97 жителів. Можливо, нікому до цього невеликого населеного пункту не було б діла, аби у ньому у свій час не народився Микола Гаврилов. Після школи хлопець вступив до Харківського авіаційного інтситуту, служив два роки офіцером, працював інженером-конструктором на Київському авіаційному промисловому об’єднанні.
«У 1994 році пішов на «вільні хліба» і організував власний фармацевтичний бізнес у Києві, – розповів Микола Гаврилов. – Заробив свої перші гроші, які потім і вклав у розвиток сільгоспвиробництва у рідному селі».
Колись у Чугуєво було два колгоспи – «Україна» та «Росія». Після реформування утворилося три приватних агроформування, одне з яких ТОВ «Чугуєво», очолюване генеральним директором Миколою Гариловим та його братами – рідним Володимиром  Гавриловим та троюрідним – Володимиром Омельченком.
«Впродовж двох років вирощували лікарські рослини, – продовжив розмову Микола Гаврилов, – та щось не зрослося, і потім вирішили сіяти 13 сільгоспкультур – горох, нут, ріпак озимий та ярий, кукурудзу, соняшник, гречку, просо, соняшник, ямінь ярий та озимий, пшеницю. І прийшли до висновку, що треба вирощувати те, що одвічно росло на цій землі – пшеницю, соняшник, ріпак».
На місці «Чугуєво Арени» колись було два колгоспних сараї, які місцеві жителі розібрали, а залишки споруди згребли бульдозером. З часом утворився на цьому місці великий смітник. Все те сміття Микола Гаврилов разом зі своїми братами вивіз та облаштував тут спочатку волейбольний майданчик. У 2017 році стараннями голови федерації футболу Межівського району Миколи Гаврилова було зведено багатофункціональний майданчик, де розмістилися футбольний та волейбольний стадіони та тенісний корт. У червні минулого року було завершено спорудження всього спорткомплексу, де окрім трьох футбольних полів, є роздягальня, санвузол.
До цього часу Микола Гаврилов пригадує, коли на відкриття спортарени приїхав голова обласної федерації футболу Віктор Андрухів, який допоміг організувати свято, запросивши фуболістів, телебачення. А вів урочистості журналіст, автор програми «По ту сторону поля» Андрій Дніпровський.
17 жовтня на «Чугуєво Арені» – знову свято. Цього разу 8 команд області приїхали позмагатися за Кубок Дніпропетровської ТО ВФСТ «Колос» на призи газети «Сільські новини». Футболісти грали одночасно на трьох майданчиках. У грі за третє місце команда ФК Петровського Межівського району здолала футболістів Васильківського району з рахунком 3:2. У грі за Кубок впевненішими і технічно підготовленішими були футболісти ФК «Перше Травня» Томаківського району (президент Василь Бардадим), які у фіналі перемогли ФК «Зоря» Межівського району з рахунком 4:1.
Олексій ГУДЕНКО.
На знімку: фіналісти Кубка - ФК «Перше Травня» та ФК «Зоря».