Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кубок знову виграли томаківці


20.11.2019

Як і минулого року Кубок з міні-футболу 
завоювала команда ФК “Перше травня”
Минулої суботи на новому спорткомплексі Петриківської ОТГ пройшли фінальні змагання із розіграшу 5-ого ювілейного кубка ДОО ФСТ «Колос» на призи газети «Сільські новини» серед команд сільських, селищних рад, ОТГ та колективів АПК Дніпропетровської області, до яких долучилися футболісти Солонянського, Павлоградського, Томаківського, Новомосковського, Верхньодніпровського, Криничанського, Синельниківського районів. Петриківщину представляли дві команди – із  Лобойківки та Петриківської ОТГ.
«Після відкриття спорткомплексу у Петриківці змінився ритм життя – наш майданчик став центром спортивних змагань усього регіону та області, – розповів «Сільським новинам» голова районної організації ФСТ «Колос» Юрій Пастух. – Це вже тринадцяті змагання обласного рівня, а районні проводяться щотижня. Також триває навчально-тренувальний процес ДЮСШ. Окрім сучасного футбольного поля, у нас є три спортивних зали – в СПТУ  та у двох школах – у Петриківці та в Малій Петриківці.  Розвиток спорту ми пов’язуємо із активною життєвою позицією голови ОТГ Ольги Гавриленко». 
Голова Петриківської райради Наталія Коваленко відзначила, що серед пріоритетних напрямків області у 2020 році значиться й розвиток фізичної культури і спорту. А це, за словами Наталії Іванівни, – здоровий спосіб життя та гармонійний розвиток молодого покоління.
Гра розпочалася одночасно на чотирьох майданчиках. Досить видовищний футбол демонстрували футболісти Томаківського, Петриківського, Верхньодніпровського та Новомосковського районів. Саме ці команди і боролися за призові місця.
Голова Томаківської РО ФСТ «Колос» Олександр Котькорло уважно слідкував за діями своїх земляків у фінальній грі з господарями – командою Петриківської ОТГ.
«У нашому районі завдяки меценатам Тамарі Скорук та її сину Максиму («ФК Скорук»), Василю Бардадиму (ФК «Перше Травня) активно розвивається футбол, – сказав він. – І є вагомі результати – цьогорік  ФК «Скорук» став чемпіоном Суперліги Дніпропетровської області, а ФК «Перше Травня» – чемпіоном Першої ліги Дніпропетровської області. Єдина проблема, що у Томаківці немає такого, як у Петриківці стадіону, і наші футболісти змушені тренуватися у Запоріжжі».
У фіналі ФК «Перше Травня» впевнено переміг команду Петриківської ОТГ з рахунком 4:0. Кращим гравцем у складі томаківської команди став капітан Сергій Ломака, у петриківців – Олександр Козин.
Павло ЯКОВЕНКО,
сел. Петриківка, Дніпропетровська область.
На знімку: володарі Кубка – команда ФК «Перше Травня».