Поточний № 4 (1431)

17.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 27.07.2017


26.07.2017

Овочевий пиріг

800 г кабачків, 2 яйця, 0,5 кг картоплі, цибулина, 100 г тертого сиру, зубчик часнику, 50 г панірувальних сухарів, зелень петрушки, олія, сіль, мелений чорний перець.
Овочі помити, почистити. Картоплю порізати великими кубиками, зварити в підсоленій воді, зробити пюре. Кабачки порізати на шматочки, цибулю і часник подрібнити. Підсмажити все разом на олії. Посолити, поперчити за смаком.
В охолоджене пюре додати збиті яйця, 40 г панірувальних сухарів, дрібно нарізану зелень петрушки. Ретельно все розмішати. З’єднати з кабачками і ще раз перемішати. Викласти масу на вистелене папером деко для випікання. Надати суміші форму пирога, посипати сухарями, змастити олією. Запікати в духовці при 200°С близько 40 хв. Подавати холодним.
 

Медовик 

зі сметаним кремом

Тісто:  3 яйця, 1 склянка цукру,  2-3 ст. ложки меду, 1 ч. ложка соди, 2 склянки борошна.
Крем: 500-800 г сметани (залежно від кількості коржів), склянка цукру, склянка горіхів. 
Яйця змішати з цукром, медом і содою і прогрівати на водяній бані 15-20 хв., помішуючи, щоб вийшла густа піна. Медову суміш зняти з водяної бані й додати до неї борошно. Тісто розділити на 6 частин. Листик для випікання посипати борошном. Коржі розкачувати прямо на листику, обрізаючи за формою майбутнього торта. (Зручніше розкачувати теплими). Коржі печуться дуже швидко, потрібно стежити, щоб не підгоріли. Холодні коржі перемазати кремом і посипати подрібненими горіхами. Верхній корж теж змастити кремом і посипати крихтами від коржів. Торт поставити в холодильник на 8-10 год.