Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 06.02.2020


05.02.2020

Суп цибульний по-паризьки

Інгредієнті:  8 цибулин середнього розміру; олія вершкова – 3 ст. ложки; борошно пшеничне – З ст. ложки; м’ясний бульйон – 6 склянок; лавровий лист; мелений чорний перець – 1/4 ч. ложки; сир натертий – 1,5 склянки; скибочки білого хліба. 
 Цибулю порізати кубиками, покласти в сотейник з вершковою олією й обсмажити до золотаво-коричнюватого кольору. Додати, розмішуючи, борошно і м’ясний бульйон, лавровий лист, перець. Поставити на слабкий вогонь і варити близько 30 хвилин. Після цього вийняти лавровий лист і додати сіль за смаком. Для супу можна використовувати сухарики (краще з батона) чи підсушити шматочки без олії в духовці. Суп розлити по суповим чашкам, покласти в кожну по скибочці підсушеного хліба, посипати натертим сиром і поставити в теплу духовку, щоб сир розтопився.
 
Торт “Пташине молоко”
Тісто: 130 г вершкового масла, склянка цукру, 3 яйця, чайна ложка соди, ст. ложка оцту,  склянка борошна. 
Розтопити масло, всипати цукор, розтерти, додати збиті яйця, погашену оцтом соду, всипати борошно. Спекти чотири коржі. 
Крем: із 2 склянок молока і 3 ст. ложок манної групи зварити кашу, дати вихолонути. Потерти на терці 2 лимони і змішати з кашею. 300 г м’якого вершкового масла розтерти зі склянкою цукру. У кашу невеликими порціями класти розтерте масло і збивати. Одержаним кремом намазати коржі. Зверху торт покрити шоколадною глазур’ю, посипати грецькими горіхами.
 
Шановні читачі! 
Чекаємо від вас рецепти своїх 
оригінальних блюд української кухні.