Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 17.01.2019


17.01.2019

Cалат «Cільський»
0,5 кг відвареної свинини (частина «яблуко») нарізати брусочками, додати 3 мариновані цибулини, 4 відварені середні морквини, нарубані кубиками, банку консервованого зеленого горошку, зелень, сіль, мелений чорний перець, майонез, добре перемішати. Для маринування цибулю нарізати півкільцями, додати 2 ст. л. цукру, 4 ст. л. води, 3 ст. л. яблучного оцту, періодично помішувати. Через 40 хвилин цибуля готова. Перед подачею салат прикрасити петрушкою.
Рулет із філе індички
Кілограм філе індички вимити, обсушити та розрізати уздовж не до кінця, щоб можна було розгорнути, як книжку. Натерти сіллю і перцем. Дрібно нарізати одну очищену цибулю, нарубати невеликими шматочками 300 г печериць. Обсмажити цибулю на оливковій олії до золотистого кольору. Додати до цибулі гриби, посолити і поперчити до смаку, обсмажити 10 хвилин. Додати столову ложку сметани і тушкувати ще 3 хвилин. Нарізати яблука шматочками. Викласти начинку з грибів на підготовлене філе, акуратно згорнути рулет і щільно перев’язати кулінарною ниткою. Перекласти рулет у змащену олією форму, навколо розподілити яблука, нарізані дольками. Запікати при 200 градусів протягом 50 хвилин до рум’яної скоринки. Готовий рулет прикрасити розмарином і зернами граната.
Шоколадні трюфелі
150 г вершків 33 %, 400 г чорного шоколаду, 4 ст. л. коньяку, 50 г вершкового масла, какао, цукрова пудра та нарізаний мигдаль для обкачування.
Вершки нагріти в каструлі та довести до кипіння. Потім додати поломаний шоколад, влити коньяк. Перемішувати силіконовою лопаткою до тих пір, поки шоколад не розтане. Додати м’яке масло і знову перемішати до однорідності. Перекласти шоколадну масу у плоску форму та поставити в холодильник. З охолодженої маси сформувати невеликі кульки. Третину кульок обкачати в какао-порошку, наступну третину – в цукровій пудрі, решту – в нарізаному мигдалі.