Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 26.04.2018


25.04.2018

СВИНЯЧА ГРУДИНКА В ГІРЧИЦІ
500 г свинячої грудинки, сіль, мелений чорний перець за смаком, 10 г сушеного базиліка, 50-100 г французької гірчиці, олія для змащування форми, зелень петрушки для прикраси.
Грудинку вимити, обсушити паперовим рушником, натерти червоним і чорним перцем, сіллю і сушеним базиліком. Викласти грудинку в емальований посуд, накрити кришкою і залишити на 20-50 хвилин маринуватися. Потім грудинку викласти у змащену олією форму для запікання, змастити французькою гірчицею і накрити фольгою. Запікати в розігрітій до 200 градусів близько 45 хв. За 5 хв. до кінця приготування фольгу зняти. Подати м'ясо на стіл, прикрасивши зеленню петрушки.
ВАРЕНИКИ НА ПАРУ
Стакан кислого молока, 1-2 ст. ложки цукру, по дрібці солі і соди, 2-3 склянки борошна.
Для начинки: 500 г сиру, жовток, 2 ст. ложки цукру.
Приготувати начинку. З’єднати сир, жовток і цукор, добре перемішати.
Для тіста: в кисле молоко додати соду, перемішати, залишити на 7 хвилин. Потім додати цукор, сіль і борошно. Замісити м’яке еластичне тісто. З тіста скачати ковбаску діаметром 2 см, потім нарізати її невеликими шматочками, качалкою розкачати кружечки. На центр кожного кружечка викласти сирну начинку, защепити краї, сформувати вареники. На каструлі великого діаметру закріпити марлю, викласти на неї вареники, накрити глибокою тарілкою. Довести воду в каструлі до кипіння. Варити вареники на пару 6 хв. Подавати гарячими.
СИРНИЙ ТОРТ
Беремо столову ложку соди, гасимо оцтом, 300-400 г домашнього сиру, 1,5 склянки цукру, 3 яйця, дріб­ку солі, борошно.
Місимо тісто, як на локши­ну. Повинно вийти 10 коржів (2 торти). Випікаємо в духов­ці, а можна і на плиті в ско­ворідці. Формуємо кришкою або тарілкою. Обрізки, і, якщо є горіхи, пропускаємо через м’ясорубку.
Крем: 1,5 л молока, 1,5 склян­ки цукру, яйце, 3 столові ложки з верхом борошна, заварюємо. Яйце і борош­но збиваємо з молоком. Коли молоко закипить, ллємо в суміш з борошном і вимішуємо, поки загусне. Додаємо сіль і ванілін, коли охолоне. Коржі змочуємо з одного боку солодкою водою або молоком, змащуємо кремом і складаємо 5 коржів. Звер­ху - крем, притрушуємо го­ріхами або обрізками коржів чи сухарями. Дуже швидко готується, смачний і ситний.
ПОНЧИКИ
 Замісіть рід­ке (як на оладки) тісто з 0,5 л молока, столо­вої ложки сухих дріж­джів, двох - цукру, яйця, дрібки солі, бо­рошна (скільки візь­ме). Дайте підійти в теплі. Через 40 хвилин наби­райте тісто ложкою, виливаючи в киплячу олію, обсмажуйте з обох боків. Готові ви­роби притрусіть цук­ровою пудрою. 
МЕДІВНИК БЕЗ МЕДУ
2-3 яйця збити зі склянкою цукру, додати по 2 ст. ложки олії та сливового повидла, склянку теплого молока і потроху ввести 12 ст. ложок борошна, насамкінець – чайну ложку погашеної оцтом соди, дрібку гвоздики, посічені горіхи. Перемішавши до однорідності, вилити у змащену олією форму і випікати 50 хвилин на невеликому вогні.