Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 26.07.2018


08.08.2018

ЧІПСИ З КАБАЧКІВ
1/2 скл.  олії,  скл. панірувальних сухарів, 1/2 скл. натертого сиру, 2 кабачки середнього розміру, 1/2 скл. борошна, 2 яйця.
Розігрійте масло в сковороді. Наріжте кабачки кружечками. У глибокій мисці змішайте сухарі і натертий сир. Візьміть ще одну миску. Розбиваємо в неї яйця, збиваємо виделкою. Висипаємо борошно в пласку тарілку. Тепер проробляємо нехитрі маніпуляції в наступному порядку: беремо скибочку кабачка, обвалюємо його в борошні,  потім опускаємо в яйце, потім обвалюємо в сухарях і обсмажуємо до золотавої скоринки в олії.
КЕКСИ ІЗ ПЕЧІНКИ
0,5 кг курячої печінки, по   великій цибулині і морквині,  кабачок, 3 яйця,  півсклянки манної крупи, сіль, чорний молотий перець.
Печінку, моркву, цибулю і кабачок перекрутити на м’ясорубку, додати яйця, манку, посолити і поперчити за смаком. Дати настоятися 20 хвилин. 
 Розлити масу у  змащені олією маленькі  формочки для кексів і випікати у духовці при 200 градусах 25-30 хв. Можна подавати як гарячими, так і холодними, прикрасивши зеленню чи крапочками зі сметани.
СКУМБРІЯ У ПРЯНОМУ РОЗСОЛІ
Ароматна і дуже ніжна скумбрія, яка досить швидко солиться.
2 скумбрії,  літр води, 3 ст. л.ожки солі, 1,5 ст. л. цукру, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин запашного перцю, 3 зірочки гвоздики, 3 лаврових листи, 1/2 ч. л. коріандру.
Обробіть і наріжте скумбрію шматочками шириною 3-4 см. Приготуйте розсіл, прокип’ятивши у воді всі приправи. Процідіть, остудіть. Викладіть рибу в пластиковий контейнер, залийте розсолом і залишіть при кімнатній температурі на 12 годин. Потім поставте у холодильник ще на 2-3 години.
ОЛАДКИ З ЯБЛУКАМИ
5 великих яблук,  5 ст. ложок цукру, 5 ст. л борошна, яйце, пів чайної ложки кориці, олія, сметана. Яблука очисити від шкірки  і натерти на великій тертушці, додати яйце, борошно, цукор і корицю, все добре перемішати. Із отриманої маси випекти на розігрітій олії золотисті оладки. Подавати теплими зі сметаною.  Смачного! 
Смачними і перевіреними рецептами 
поділилася з читачами «Сільських новин» 
Ганна ЗАБУЖКО з м. Павлограда
Дніпропетровської області.