Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 8.02.2018


08.02.2018

 

Рибні кульки з грибами
Потрібно 500 г рибного філе, 50 г борошна, 200 г грибів, яйце, 2 цибулини, сіль, перець за смаком, олія.
Рибне філе вимити, обсушити, двічі пропустити через м’ясорубку, додати борошно, сіль і перець за смаком. Гриби вимити, очистити, мілко нарізати і смажити на олії, остудити і додати до рибного фаршу і добре перемішати із  сирим яйцем.
Потім мокрими руками сформувати невеличкі кульки і варити їх у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. 
Акуратно вийняти з води і викласти на блюдо, прикрасити зеленню кропу і петрушки. 
Можна також у воду додати картоплю і підсмажену цибулю з морквою і у вас вийде супчик з рибно-грибними фрикадельками.
 
Смачні пряники
2,5 склянки борошна розтерти з пачкою маргарину, а одне яйце – з 0,5 скл.цукру. Все  з’єднати, додати 0,5 ч. ложки соди, погашеної оцтом. Тісто має бути м’яким. Розкачати не дуже тон­ко, сформувати пряники, посипати їх цукром, до якого додати трохи кориці. Випікати в не дуже гарячій духовці. 
Пропонуємо ще один рецепт смачних пряників. Два яйця збийте із 2 склянками цукру, розітріть 200 г масла або маргарину, додайте півлітра домашньої сметани, чайну ложку соди і борошно, щоб вийшло не дуже круте тісто. Сформуйте пряники, перед випіканням посипте їх цукром і маком.
 
Торт «Ніжність»
 Для тіста: 2 склянки борошна, 2 склянки цукру, склянка молока, 6 ст. ложок какао, 1,5 ч. ложки соди, 1,5 ч. ложки розпушувача, 0,5 склянки олії, 2 яйця, склянки води.
Для крему: 2 яйця, 3/4 склянки молока, склянка цукру, 2 ч. ложки вершкового масла, чайна ложка ваніліну, 2 ст. ложки борошна.
Приготувати тісто. Змішати борошно, цукор, молоко, какао, соду та розпушувач. Окремо збити виделкою олію з яйцями. Змішати обидві маси і додати окріп, перемішати. Форму вистелити змащеним олією пекарським папером. Викласти в форму рівномірно тісто. Випікати корж 35-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. 
Приготувати крем. Окремо збити яйця з борошном, і молоко з цукром. Вершкове масло розтопити на паровій бані, додати ванілін, перемішати. Змішати яєчну, молочну і масляні маси, і варити на вогні, помішуючи, до загустіння. Зняти і одразу поставити в холодну воду. Корж вийняти з духовки. Дати охолонути. Розрізати горизонтально на 2 частини. Змастити коржі кремом, викласти один на один. Поставити на 2 години в холодильник, щоб торт добре просочився.