Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 2.07.2015


03.07.2015

Cалат із помідорів з бринзою

50 г бринзи, 70 г помідорів, 1/4 склянки ядер волоських горіхів, 0,5-1 ст. л. гірчиці французької (із зернами), 1/4 пучка кропу, ст. л. маслинової олії сіль, суміш перців.
У глибоку миску порізати бринзу невеликими кубиками. Додати порізані тонкими скибочками свіжі помідори і здрібнені ядра волоських горіхів. Сюди ж додати подрібнений кріп і французьку гірчицю. Салат посолити за смаком (якщо бринза не досить солона), полити маслиновою олією й акуратно перемішати. Посипати свіжо змеленою сумішшю перців. Відразу ж подати на стіл!

М’якенька й соковита куряча грудинка

500 г філе курячих грудинок, яйце, майонез - за смаком, борошно пшеничне (вищий сорт), сіль, лимон і приправа для курки - за смаком.
Курячі грудинки відокремити від кістки й поділити на 2-3 частини. Готуємо соус для маринування. У каструльку розбиваємо яйце, додаємо туди 3 столові ложки борошна, 3 столові ложки майонезу й сіль за смаком. Також можна додати в соус приправу, що вам до душі. Ретельно перемішуємо суміш, що вийшла, після чого кладемо в неї курячі грудинки, обвалюємо їх з усіх боків і залишаємо на пару годин. Розігріваємо сковороду, додаємо в неї олію й викладаємо туди грудинки, після чого обсмажуємо їх з усіх боків близько 15-20 хвилин.

Запіканка із кабачків

Три середніх кабачки, 100 г рису, морквина, 200 г сиру, 70 г сметани, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 2 помідори, 2 зубчики часнику, столова ложка олії, столова ложка вершкового масла для змазування форми, сіль, перець.
Рис відварити в підсоленій воді і дати остигнути. Кабачки вимити, нарізати тонкими кружечками. Моркву очистити, вимити і натерти на крупній тертці. Помідори вимити і нарізати тонкими кружечками. Часник очистити і подрібнити. Для заливки з’єднати сир, 2 яйця, сметану, часник, олію, посолити і поперчити за смаком, збити у блендері. До рису додати яйце і тертий сир, перемішати. Потім викласти в змащену вершковим маслом форму для запікання. На рис викласти половину кабачків, посолити і поперчити, потім моркву і знову кабачки. Полити заливкою і рівним шаром розкласти кружечки помідорів. Запікати близько 40 хв. при 190 градусів до золотистого кольору. За бажанням подавати зі сметаною.