Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 01.05.2013


02.05.2013

Заливні яйця
Для різноманітності святкового столу, окрім фарбованих яєць, зробіть оригінальну закуску, яка прикрасить святковий стіл – заливні яйця. Їх можна приготувати з будь-якою начинкою, наприклад, з креветками; з білою рибою; із зеленим горошком і свининою. Можна зробити й десертні заливні яйця. Все залежить від вашої фантазії. Пропонуємо один з варіантів.
Інгредієнти: 7 яєць; 250 г шинки; 100 г курячого філе; баночка горошку; баночка кукурудзи; червоний болгарський перець; 2 ст. л. желатину; зелень.
Приготування: підготуйте "форми" з яєчної шкаралупи. Для цього яйця добре промийте із содою, потім з тупого кінця зробіть отвір діаметром приблизно 2-2,5 см і вилийте жовток і білок в ємність, вони більше не знадобляться.
У теплій воді розчиніть харчову соду і замочіть шкаралупу (це для дезинфекції). Потім ретельно промийте її під проточною водою. Приготовлену шкаралупу поставте в підставку або контейнер з-під яєць, для того, щоб зручніше було викладати начинку.
Начинка. Куряче філе відваріть до готовності в підсоленій воді (приблизно 20 хвилин). Залиште 1 склянку бульйону, в якому варилося філе.
Шинку, куряче філе і перець наріжте невеликими кубиками. Якщо желатин не швидкорозчинний, залийте його 100 мл холодної кип'яченої води на час, вказаний на упаковці, а потім розчиніть його в гарячому бульйоні.
На дно шкаралупи покладіть зелень, перець, потім м'ясо, горошок і кукурудзу. Залийте яйця бульйоном з желатином і поставте в холодильник на ніч. Перед подачею на стіл очистіть шкаралупу і прикрасьте їх зеленню.

Запечена сирна паска з горіхами
Інгредієнти: кілограм сиру (3-12%); 200 г вершкового масла; 3 яйця (середніх); 6 - 7 ст.л. цукру; пакетик ваніліну; 4 ст.л. волоських горіхів; 8 штук кураги; 8 штук чорносливу; 0,5 ч.л.кориці + 1 ч.л.цукру (для посипання).
Приготування: чорнослив і курагу помийте і залийте окропом на 5 хвилин, потім злийте воду, а сухофрукти висушіть рушником. Чорнослив (відокремивши кісточки) і курагу поріжте невеликими шматочками, а горіхи подрібніть. Сир і масло 2 рази прокрутіть на м'ясорубці з найдрібнішим ситом, додайте яйця, цукор, ванілін і добре перемішайте. А потім - горіхи, курагу, чорнослив і знову перемішайте.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом (можна вистилити пекарським папером) і викладіть сирну масу. Зверху посипте корицею, змішаною з цукром і запікайте у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 градусів С протягом однієї години.
Сир, бажано, бравати домашній, але можна замінити й магазинним, але густим.

… та з родзинками
Інгредієнти: 1кг жирного сиру; 9 яєць; 500 г цукру; 200 г вершкового масла; 30 г манки; 300 г родзинок.
Приготування. Сир заздалегідь помістіть у сито, дайте йому стекти, щоб не було у ньому рідини і пропустіть через м'ясорубку.
Родзинки залийте теплою водою на 15 хвилин, покладіть на сито, а потім висушіть. Білки 8 яєць відокремте від жовтків. Спочатку перетріть жовтки з половиною цукру, додайте до сиру і перемішайте, потім додайте розм’якшене вершкове масло, манку і знову перемішайте. Потім туди ж акуратно введіть збиті у піну з іншою половиною цукру білки, додайте родзинки, і знову добре перемішайте.
Форму змастіть маслом або застеліть пекарським папером, вилийте тісто і змастіть зверху збитим яйцем, щоб при запіканні утворилася скориночка.
Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці: спочатку при 180 градусах - 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 140-150 градусів і запікайте ще хвилин 50.
Смачного!
Рецепти збирала Тетяна КНЯЗКА .
(УКРІНФОРМ).