Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 04.08.11


03.08.2011

Домашній сир з петрушкою і шинкою. 1 л молока 3,2%, 1 ст. ложка крупної солі, 200 мл сметани, 3 яйця, подрібнена зелень петрушки, дрібно нарізана шинка, 1,5 ч. ложки паприки.
У мисочці збити в однорідну масу яйця і сметану. У каструлю влити молоко, додати сіль і дати закипіти. Коли закипить, влити у нього тонкою цівкою яєчно-сметанну суміш і варити 4 хв., не зменшуючи температури. У цей час, коли почнуть утворюватися сирні пластівці, слід додати решту інгредієнтів: спочатку дрібно нарізану зелень петрушки, потім шинку і паприку. Все перемішати, відкинути на друшляк, застелений марлею. Сирну масу відтиснути, загорнути в марлю, покласти в глибоку тарілку, зверху поставити гніт. Коли вихолоне, прибрати в холодильник.
За смаком і консистенцією такий сир дещо нагадує ковбасний. Його можна зробити з горіхами, з маслинами… Це смачна закуска і чудовий варіант сніданку – особливо у поєднанні з ткемалевим соусом і медом. А на сироватці, що залишилася можна приготувати смачні млинці або спекти молочний хліб.
Риба, тушкована з рисом і солодким перцем. 600 г рибного філе, 100 г копченого сала, 150 г цибулі, 120 г солодкого перцю, 400 відвареного рису, 60 г вершкового масла.
Сало нарізають дрібними шматочками і підсмажують з цибулею. На цій же сковороді обсмажують нарізані шматочками філе і солодкий перець. Потім підливають трохи бульйону, додають варений рис, солять за смаком і все разом тушкують 8-10 хв. Перед подачею на стіл заправляють вершковим маслом.