Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 06.08.2015


07.08.2015

Оладки з кабачків у духовці

2 кабачки, яйце, склянка панірувальних сухарів, 1/2 склянки тертого сиру, болгарський перець, кілька пер зеленої цибулі, сіль, спеції - за смаком.
Нагрійте духовку до 200 градусів, збризкайте лист олією, промийте овочі. Натріть кабачки на великій тертці, усуньте зайвий сік. Покладіть у велику миску терті кабачки, здрібнений перець і пера цибулі. Додайте туди ж яйце, сухарі, тертий сир, спеції та сіль. Все добре перемішайте. З отриманої маси зліпіть оладки і покладіть їх на лист. Запікайте 10 хвилин, потім переверніть і запікайте ще 8 хвилин. Подавати краще зі сметаною.

Манзани - фаршировані баклажани по-грецьки

3 кг баклажанів, кг моркви, 400 г болгарського перцю, 100 г петрушки, 100 г часнику, сіль.
Помийте баклажани і відріжте плодоніжку. У середині зробіть надріз і відваріть до готовності. Остудіть в холодній воді, викладіть на дошку або лист рядами і притисніть іншою дошкою, на яку потрібно покласти вантаж. Це робиться для того, щоб з баклажанів вийшов зайвий сік. Поки баклажани перебувають під вантажем, приготуйте начинку. Моркву натріть на великій тертці і тушкуйте в казані на розігрітій олії на сильному вогні 5-10 хвилин. Дайте тушкованій моркві охолонути. Болгарський перець наріжте соломкою, часник і петрушку подрібніть. Посоліть та добре перемішайте. Фаршируйте начинкою баклажани, укладаючи їх щільно в каструлю, відро або барило. Накрийте і покладіть зверху вантаж. Через 3 дні розкладіть по банках і закрийте капроновими кришками.