Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 06.11.2014


06.11.2014

Рагу зі свинини з яблуками

600 г свинини, 3 ст. л. борошна, сіль і перець за смаком, середня цибулина, 500 мл курячого бульйону, 500 мл води, ст. л. гірчиці, 200 г капусти, 300 г картоплі, 2 зелених яблука з міцною м’якоттю, 2 ст. л. нарубаної петрушки.

Свинину нарізаємо кубиками зі стороною 2,5-3 см. Кладемо в миску, додаємо сіль і перець за смаком, сиплемо 2 ст. л. борошна. Перемішуємо.

У кілька заходів обсмажуємо м’ясо на вогні трохи сильніше середнього, постійно помішуючи, по 6 хвилин на партію. Прибираємо на тарілку.

У тім же сотейнику обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до золотавого кольору, близько 3 хвилин. Додаємо ст. ложку борошна і смажимо, помішуючи, ще хвилину. Вливаємо бульйон і воду, додаємо гірчицю, доводимо до кипіння.

Шаткуємо капусту. Картоплю нарізаємо шматочками, відповідними шматочкам м’яса. Капусту і картоплю кладемо в сотейник. Додаємо 3/4 ч. л. солі. Накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на маленькому вогні.

Тим часом нарізаємо яблука кубиками. Після закінчення 15 хвилин додаємо їх разом з м’ясом у сотейник і тушкуємо ще 10 хвилин. Наприкінці додаємо дрібно нарубану петрушку, розкладаємо у тарілки і подаємо.

Мармелад із айви

Кілограм айви вимити і почистити. Кожуру прокип’ятити в 200 мл води. Відвар процідити, залити ним нарізані кубиками фрукти, додати сік півлимона, витримати на невеликому вогні до розварювання, потім всипати 1-1,5 склянки цукру і, помішуючи, довести до готовності. Отриману масу протерти через сито. Знову поставити на вогонь і уварити до загустіння. У гарячому вигляді розкласти масу по формочках, накрити пергаментом, остудити. Потім поставити в розігріту до 100 градусів духовку з трохи відкритими дверцятами на 3 години. Посипати мармелад кокосовою стружкою.