Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 07.08.2014


09.08.2014

Закусочний торт із кабачків
Для млинців: 300 г очищених кабачків, 2 яйця, склянка борошна, сіль, олія для смаження.
Для начинки: морквина, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, 100 г майонезу, сіль, перець.
Кабачки натерти на великій терці і віджати сік, який виділився. Додати яйця, борошно, сіль і перемішати. Викласти тісто на добре розігріту сковорідку з олією і смажити великі млинці з обох боків на середньому вогні до готовності. Обсмажені млинці викласти на серветку, щоби стекла зайва олія.
Для начинки сир і моркву натерти на дрібній терці, додати майонез, сіль, перець, пропущений через прес часник. Усе добре перемішати.
Кабачкові млинці викладати один на один, перекладаючи начинкою.

Піца з кабачків із м’ясним фаршем
Один великий кабачок, 500 г м’ясного фаршу, 200 г майонезу, 200 г сиру, ст. л. олії.
Кабачок очистити, нарізати кружальцями. Деко змастити олією, щільно викласти нарізані кабачки. На них – фарш, посолити, поперчити, потім майонез і зверху посипати натертим сиром. Запікати в духовці 25 хвилин, поки кабачки не стануть м’якими.

Сирна запіканка
500 г сиру, 3 яйця (відділити жовтки від білків), 5 ст. л. манної крупи, 3 ст. л. цукру, ч. л. ванільної есенції, ст. л. розпушувача, ізюм - за смаком.
Всі продукти, крім яєчних білків, ретельно перемішуємо. В окремому посуді із щіпкою солі збиваємо білки. Попередньо нагріваємо духовку до 180°С .
Обережно домішуємо до сирної маси білки та виливаємо готову масу у форму, змащену вершковим маслом. Ставимо в духовку і випікаємо близько 45 хв., доки не утвориться золотава скоринка. Подаємо запіканку теплою зі сметаною або варенням.