Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 08.05.2014


08.05.2014

САЛАТ ІЗ ЧЕРВОНОКАЧАННОЇ КАПУСТИ

Інгредієнти: червонокачанна капуста - 3 частини; буряк - 2 частини; чорнослив - 1 частина; зелена цибуля - за смаком; олія - 2-3 ст. ложки; сіль.
Приготування. Буряк очистіть, наріжте і протушкуйте на олії до м’якого стану. Зелену цибулю подрібніть. Червонокачанну капусту нашаткуйте і трохи перетріть, щоб вона стала м’якшою. Чорнослив промийте і розріжте на 3-4 частини. Потім з’єднайте всі інгредієнти разом, посоліть за смаком, додайте ще трохи олії і перемішайте.
Чорнослив у салаті можна замінити на волоський горіх.

ТОРТ ІЗ СУФЛЕ

Для бісквіту: 4 яйця, склянка цукру, склянка борошна, пів чайної ложки розпушувача, сіль.
Для суфле: 300 мл 30 % вершків, склянка молока, склянка цукрової пудри, 20 г желатину.
Просочення: 130 г цукру, 120 мл води, столова ложка коньяку.
Глазур: 3 ст. ложки молока, 50 г вершкового масла, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки какао.
Шоколадно-горіхова посипка: півсклянки волоських горіхів, 50 г шоколаду.
Приготування. Почнемо з бісквіта. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте через сито. Яйця збийте з цукром і ванільним цукром в пишну пружну піну. Додайте невеликими порціями борошно і перемішайте обережно вінчиком. Перелийте тісто у форму і випікайте в заздалегідь розігрітій до 170-180 градусів духовці 30-35 хвилин. Готовий бісквіт витримайте не менше 8 годин, а потім розріжте вздовж і просочіть обидва коржі сиропом.
Суфле: замочіть в молоці желатин і залиште до набрякання. Потім ємність з желатином поставте на водяну баню (в миску з гарячою водою) і помішуйте до тих пір, поки не стане сироп прозорим. Вершки збийте з цукровою пудрою до утворення густої піни, що не розтікається. Розчин желатину додавайте поступово, добре розмішуючи, до отримання однорідної маси.
На дно форми покладіть папір або фольгу. Наростіть стінки форми зсередини складеною в четверо фольгою. Спочатку покладіть один корж, зверху викладіть суфле і накрийте другим коржем. І поставте в холодильник до застигання суфле.
Шоколадна глазур. Всі інгредієнти для приготування глазурі складіть разом в каструльку, розтопіть, помішуючи, і доведіть до кипіння. Варіть до розчинення цукру. Горіхи подрібніть у блендері і змішайте з тертим шоколадом. Потім покрийте торт глазур’ю і обсипте горіхово-шоколадною посипкою. Зверху прикрасьте половинками волоських горіхів.