Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 08.09.2011


08.09.2011

Картопля-гармошка. Дуже смачна фарширована запечена картопля. Чудовий гарнір до будь-якої страви.
Гриби дрібно порізати, додати подрібнену зелень, посолити і поперчити за смаком.
Якщо картопля молода, добре промити і можна не чистити. У кожній бульбі зробити глибокі надрізи (не прорізаючи до кінця) і, акуратно відхиляючи надрізані шари, покласти у них грибну начинку. Начинену картоплю викласти на лист, застелений фольгою, і злегка полити олією. Запікати в духовці 30 хв., накривши фольгою. Потім зняти фольгу і зарум’янити.
Котлети з баклажанів. 0,5 кг баклажан, яйце, півсклянки борошна, сіль, перець, зелень, часник. Для соусу: 2 цибулини, морквина, 2 солодкі перчини, помідор.
Баклажани почистити, пропустити через м’ясорубку, масу викласти на сито, дати стекти соку, але не віджимати. Додати яйце, борошно, посолити, поперчити, замісити тісто як на оладки. Обсмажити на сковороді в рослинній олії.
Соус: цибулю нарізати півкільцями, спасерувати. Потім додати до неї моркву, натерту на крупній тертці, далі - перець, нарізаний півкільцями, і помідор кружечками. Тушкувати до готовності.
Готовий соус викласти на котлетки, посипати зверху зеленню із часником.
Печиво «Два кольори». 3 склянки борошна, яйце, склянка цукру, 150 г маргарину, 6 ст. ложок кефіру або кисляку, 1 ч. ложка соди, ванілін.
Розділити тісто на дві частини. В одну додати какао. Скласти один шар на другий, тоненько розкачати і нарізати кружальцями. Перед тим, як ставити у духовку, посипати цукром.