Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 08.12.2011


08.12.2011

Гарбуз із сметаною. На 1 кг гарбуза - 1 ст. ложка вершкового масла, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка мелених сухарів, 2 ч. ложки натертого сиру, 1 ст. ложка борошна.
Обчищений і промитий гарбуз нарізають шматочками завтовшки 1 см, солять, посипають борошном і смажать у добре розігрітому маслі до готовності. Смажений гарбуз кладуть у змащений маслом і посипаний сухарями сотейник, заливають сметаною, посипають тертим сиром, збризкують маслом і запікають у духовці.
Кисіль із гарбуза. 500 г гарбуза, 0,5 л молока, 3 ст. ложки цукру, 1,5 ст. ложки картопляного крохмалю, сіль і ванільний цукор за смаком.
Гарбуз очистити і натерти на дрібній тертці. Картопляний крохмаль розвести холодним молоком і вилити у гаряче молоко, перемішуючи, довести до кипіння. Додати за смаком ваніль, цукор, трохи солі, потертий гарбуз. Все перемішати і довести до кипіння. Розлити і дати охолонути.
Торт “Мурашник” (без випічки). Банку вареного згущеного молока розтерти з пачкою вершкового масла. До цього крему додати цілими кукурудзяні палички, все перемішати. Отриману масу загорнути у фольгу, надати форму ковбаски, батона, поліна або трикутної призми і поставити в холодильник. Коли масло загускне, розгорнути і нарізати впоперек гострим ножем. Виходить на зрізі дуже красиво і смачно.
Чебуреки із заварного тіста. 4 склянки борошна, 1,3 склянки води, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, яйце, 1 ст. ложка горілки.
Начинка: 700 г фаршу, 300 г цибулі змолоти, вода, сіль, перець.
Закип’ятити воду з олією і сіллю, всипати 0,5 склянки борошна, розмішати. Коли охолоне, додати збите яйце, горілку, решту борошна. Тісто покласти на кілька годин у холодильник. Фарш має бути досить вологим. Смажити в достатній кількості олії.