Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 11.10. 2012


11.10.2012

Піца з шинкою. Для тіста: 4 склянки борошна, 1 склянка води, 6 ст. ложок оливкової або іншої олії, 2 яйця, дріжджі, сіль, цукор. Для начинки: 3-4 помідори, 1 болгарський перець, 200 г шинки, 400 г сиру, маслини без кісточок, майонез , томатний соус.
Налити в склянку теплу воду, додати 1 чайну ложку цукру, розвести у воді дріжджі.
Почекати, поки дріжджі піднімуться. Змішати у великій мисці олію, яйця, сіль, дріжджі, що підійшли. Далі поступово додавати борошно, перемішувати ложкою. Борошно додавати доти, поки тісто не перестане прилипати до миски. Далі вимісити тісто на столі, за необхідності додати борошно. Тісто для домашньої піци повинно вийти однорідне, без грудок, не сильно круте.
Покласти тісто в миску, накрити вологим рушником, поставити в тепле місце з температурою не більше 36 градусів. Приблизно через 40 хвилин тісто збільшиться в об’ємі.
Поки тісто підходить, можна приготувати начинку. Помідори нарізати тонкими кружечками, шинку і перець - часточками. Сир натерти на тертці. Пів банки маслин нарізати кружечками.
Як тільки тісто збільшиться в обсязі як мінімум удвічі, можна розпочинати формування основи. Цієї кількості тіста вистачить на 3 основи для піци діаметром 30 см. Відокремити потрібну кількість тіста, або розтягнути руками, або розкачати качалкою. Товщина основи – 3-5 мм. Викласти на змащене маслом деко, сформувати краї піци.
Змастити основу для домашньої піци сумішшю майонезу і томатного соусу.
Рівномірно викласти начинку для піци: перший шар - помідори, потім перець і шинка. Посипати приправою для піци. М’ясні та овочеві начинки посипають петрушкою або базиліком. Якщо ви віддаєте перевагу розплавленому сиру, то посипати його варто за пару хвилин до готовності піци. А якщо ви любите підсмажений сир, то посипати ним піцу потрібно відразу перед тим, як ставите у духовку. Зверху на сир покласти маслини. Кладемо домашню піцу в духовку, розігріту до 200–250 градусів, на 15–20 хвилин. Готовність визначаємо за золотистою скоринкою.