Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 12.02.2015


12.02.2015

Ескалоп зі свинини

Філе свинини, 4 ст. л. несолоного вершкового масла, 3 ст. л. борошна, 2,5 скл. молока, 200 г тертого сиру, сіль і перець - за смаком. Духовку нагрійте до 200°С. На середньому вогні нагрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. У розтоплене масло додайте борошно і перемішуйте до коричневого кольору. Посоліть, поперчіть. Улийте молоко й перемішайте.

Зніміть сковороду з вогню і перелийте всю суміш у велику миску. В окремій мисці обваляйте нарізане кружальцями філе свинини в солі та перці. Викладіть ці кружечки на нашу сковороду внакладку і зверху залийте молочною сумішшю. Між шарами просипайте тертим сиром (усього повинна піти приблизно половина сиру). Посоліть, поперчіть і посипте сиром, що залишився.

Закрийте сковороду фольгою і випікайте 60 хвилин. Зніміть фольгу і потримайте ще 5-10 хвилин до золотавої скоринки. Дістаньте з духовки і дайте хвилин 10 постояти перед подачею.

Картопляні палички із сиром

5 середніх варених картоплин, 2 яйця, 100 г панірувальних сухарів, 100 г твердого сиру, олія (для смаження), чорний мелений перець, сіль.

Картоплю почистити, відварити, натерти на дрібній тертці. Посолити, поперчити (можна додати улюблені спеції). Сир нарізати “брусочками”. Яйця збити виделкою.

Вологими руками сформувати картопляні палички, усередину покласти сир, вмочити в яйце, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити з усіх боків на олії до утворення золотавої скоринки.

Подавати картопляні палички можна гарячими або теплими.

Шоколадний мус

125 г плиткового шоколаду, 75 г вершкового масла, 2 яєчних жовтки, 3 яєчних білки, 20 г цукрового піску. Для прикраси: стружка білого шоколаду, какао для посипання, гілочка свіжої м’яти.

Розтопіть плитку шоколаду на водяній бані при високій температурі. В іншій ємкості розтопіть вершкове масло, помішуючи, щоб не пригоріло. Зніміть піну спеціальною ложкою-шумівкою.

Зніміть розтоплений шоколад з водяної бані. Поступово додавайте в нього розтоплене вершкове масло, помішуючи вінчиком, щоб у результаті утворилася однорідна маса. Яєчні жовтки додавайте по одному в шоколадний крем і розмішуйте.

Злегка збийте білки. Поступово додаючи цукор, збийте їх до стану густої маси. Вилийте шоколадну масу на збиті білки і обережно перемішайте. Поставте мус у холодильник на 3 години. Надайте йому форми кульок, прикрасьте десерт шоколадною стружкою, какао і м’ятою.