Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 12.05.11


12.05.2011

Картопляний торт. 300 г картопляного пюре, 500 мл молока, 300 г борошна, яйце, сіль.
Для начинки: 150 г тертого сиру, 150 г смажено­го м'яса або ковбаси, 200 мл сметани.
Картопляне пюре збити з молоком, яйцем, борош­ном і сіллю. З цієї маси на олії спекти товсті млинці. Половину сиру перемішати зі 100 мл сметани. Нарі­зане м'ясо з'єднати зі сметаною, що залишилася. Млинці, чергуючи начинки, скласти у вогне­тривкий посуд. Верхній млинець покрити залиш­ками твердого сиру. Торт поставити в духовку, щоб зарум'янився. Розрізати, як звичайний торт.
Салат «Ексклюзив». Пачка вермішелі «Мівіна», 2 яйця, морквина, цибулина, 0,5 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 100 г оцту, 2 сосиски, 150 г майонезу, зелень.
Вермішель подрібнити, залити окропом, додати приправу і залишити на кілька хвилин. Натерти на дрібній тертці моркву, нарізати кубиками сосиски і варені яйця. Цибулю подрібнити і замаринувати. З’єднати вермішель і подрібнені продукти, перемішати, заправити майонезом, додати подрібнену зелень.
Кекси з плавленим сиром. Плавлений сирок, 2 яйця, 5 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка соди, 3 ст. ложки нарізаної зелені.
Яйця збити зі сметаною. Борошно змішати із содою і додати до збитих яєць, добре все перемішати. Додати натертий на терці сир і порізану зелень (петрушка або кріп). Вимісити до однорідності, покласти у формочки. Випікати в духовці при температурі 200 градусів.
Смачно з борщем, бульйоном і як самостійна страва.
Гострі грибочки. 250 г маргарину, 6 яєць, 200 г твердого сиру, пучок петрушки, головка часнику, лушпиння цибулі.
Зварити яйця і обрізати верхівки з обох боків (це будуть шляпки для грибів). У лушпиння від цибулі додати воду, закип’ятити, процідити. Верхівки від яєць покласти в цю воду, щоб вони набули червоного забарвлення. Яйця без шляпок, сир, часник потерти на терці, додати маргарин і все старанно перемішати. Зробити з цієї суміші ніжки для грибів, посадити на них шляпки і поставити готові грибочки на блюдо із зеленню.