Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 12.12.2013


12.12.2013

Яблучний штрудель
Потрібно лист листкового тіста, 4-5 яблук, 4 ст. л. мелених горіхів, 2-3 ст. л. родзинок, 2 ст. л. лимонного соку, 3-5 ст. л. цукру, чайна ложка кориці, 2+2 ст. л. розтопленого масла, яєчний жовток, 4 ст. л. молока, ст. л. мигдальних пластівців.
Нагрійте духовку до 180°C.
Яблука почистіть і наріжте квадратиками 0,5x1 см. Викладіть їх у миску, змішайте з лимонним соком, горіхами, ізюмом, цукром, корицею і 2 ст. л. масла.
Розкачайте тісто. Підготуйте лист, застеливши його папером для випічки. Ножем зробіть надрізи (близько 10 см) на тісті. Надрізи змажте вершковим маслом (2 ст. л.), тільки потім викладайте на середину начинку. Закрийте її тістом з обох боків.
Жовток змішайте з молоком. На стик тіста нанесіть це змащення. Переверніть рулет і змажте по всій поверхні з іншого боку. Наріжте штрудель на 6 частин. Перекладіть їх на лист.
Випікайте 40-45 хвилин. Через 25 хвилин з початку запікання дістаньте штруделі, присипте мигдальними пластівцями і поверніть допікатися до золотаво-коричневої скоринки. Остудіть і присипте цукровою пудрою.

Вінегрет із грибами
100 г грибів, яблуко, морква, буряк, 2 картоплини, 2 солоних огірка, цибуля ріпчаста, олія за смаком.
Моркву, картоплю, буряк відварити цілими, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Змішати з нарізаними кубиками цибулею і солоними огірками.
Гриби нарізати скибочками, потушкувати на олії до готовності й остудити. Якщо гриби консервовані, їх можна використовувати відразу. Яблука нарізати кубиками, змішати з печерицями й нарізаними овочами. Полити вінегрет олією, прикрасити зеленню.