Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 15.03.2012


15.03.2012

Печінка з шампіньйонами у сирному соусі. 300 печінки (яловичої, курячої), 300 г шампіньйонів, 1-2 цибулини, плавлений сирок, 3-4 ст. ложки сметани, вершкове масло, сіль, перець, зелень.
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на вершковому маслі до золотавого кольору. Гриби промити, просушити, крупні розрізати на 4 частини, дрібніші – на дві або ж залишити цілими. Додати на сковорідку до цибулі. Смажити 3-4 хв. на слабкому вогні. Яловичу печінку порізати на кубики 4-5 см, а курячу розділити на частинки. Обсмажити все разом 4-5 хв. Плавлений сирок нарізати на дрібні шматочки або натерти на терці. Влити 3-4 ст. ложки води або бульйону і розплавити сирок на сковороді під кришкою. Посолити, поперчити, додати сметану і тушкувати до готовності.
Рибні пончики. 200 г вареної тріски (можна й іншої риби), 200 г вареної картоплі, 2 яйця, 3 ст. ложки манної крупи, борошно для вимішування потрібної густоти тіста (щоб можна було легко сформувати кульки), 20 г вершкового масла, 50 г твердого сиру, зелень (кріп, петрушка, перець), спеції і сіль за смаком, сода на кінчику ножа, 100-200 г олії для смаження.
Варену рибу пропустити через м‘ясорубку, змішати з гарячим картопляним пюре, додати яйця, розтоплене вершкове масло, тертий сир, манну крупу, сіль, соду, спеції, кріп. Дати тісту підійти 30 хв. (щоб манка розм‘якла), додати борошно і старанно перемішати. Тісто готове. Тепер змочуємо руки водою, ліпимо невеликі кульки і обсмажуємо на середньому вогні з обох боків, накриваючи сковороду кришкою.
Ікра з буряків. 3-4 буряки, солоний огірок, 3-4 зубки часнику, цибулина, 2 ст. ложки олії, оцет, сіль, перець за смаком.
Огірки, часник і попередньо зварені буряки почистити, цибулю нарізати, злегка обсмажити на олії. Підготовлені овочі пропустити через м’ясорубку, заправити оцтом, сіллю, перцем, олією, добре перемішати.