Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 16.05.2013


16.05.2013

Курка, фарширована шинкою і сиром

Інгредієнти. Начинка: шинка - 100 г; сир твердий - 100 г; яйця сирі - 2 шт.; вершки - 3-4 ст. ложки; третина білого батона; 4 гілочки петруш­ки; перець болгарський - 1 шт.; сіль, перець, майонез.
Приготування.
Курку добре вимийте і, не зачіпаючи ніжок і крилець, зніміть з неї шкіру.
Для цього покладіть птицю грудкою догори, відріжте хвостик, і, акуратно ввівши гострий ніж під шкіру, відділіть від неї м’ясо. Потім переверніть спинкою догори і зробіть те ж саме. І так (по колу) відділіть м’ясо від шкіри і зніміть її, як панчоху.
Куряче м’ясо, перекрутіть на м’ясорубці. Батон замочіть у молоці і залишіть набухати. Шинку і перець наріжте кубиками або соломкою. Сир натріть на великій тертці. Зелень дрібно покришіть.
Змішайте курячий фарш, розмочений і злегка віджатий батон, шинку, сир, болгарський перець, зелень, додайте сирі яйця, вершки або молоко, посоліть і поперчіть за смаком.
Курячу шкіру посоліть, поперчіть зсередини та ззовні і щільно заповніть начинкою. Отвір зашийте. Зверху курку змастіть майонезом, зв’яжіть ніжки і крильця ниткою (щоб зберегла форму) і викладіть на змащене майонезом або олією деко.
Запікайте при помірній температурі (160-180) протягом 1,5 години, періодично поливаючи соком, що виділяється. За 5-10 хвилин до готовності підвищіть температуру в духовці до 220 градусів для отримання підсмаженої шкірочки. Подавайте до столу в холодному або гарячому вигляді, нарізавши шматочками.

Короп, запечений у сметані

Інгредієнти. Короп, 200 г сметани, 0,5 кг картоплі, 1-2 цибулини, 100 г твердого сиру, сіль, перець чорний мелений, кріп.
Приготування. У форму для запікання покладіть фольгу так, щоб її краї звисали. Дно змастіть густою сметаною. Наріжте сиру картоплю пластинками завтовшки 0,5 см, покладіть їх на сметану, на них - нарізану кільцями цибулю, а зверху – почищеного коропа, густо змастивши його сметаною. Кожен шар посоліть. Додайте чорний мелений перець і кріп за смаком. Зверху посипте тертим сиром. Закрийте фольгою і запікайте в духовці 25-30 хвилин.

Смачного!