Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 16.08.2012


16.08.2012

Рецепт №1 до яблучного Спасу - шарлотка
Шарлотка - це одна зі страв, які освоює будь-яка майбутня господиня. Але варто сказати, що шарлотка завдяки легкості приготування є ідеальним і улюбленим десертом для будь-кого.
Коли дозрівають яблука, практично в кожній сім'ї традиційно готують цей простий і незмінно смачний пиріг. А напередодні яблучного Спасу шарлотка набуває неабиякої популярності.
Напевно, у кожної мами та бабусі є якийсь свій, особливий секрет, без якої шарлотка вийде «зовсім звичайною».
Отже, пропонуємо вашій увазі рецепт класичної шарлотки, яка не залишить байдужим нікого!
Інгредієнти: 1 склянка цукру, 4 яйця, 1,5 кг зелених яблук, 1/4 ч. ложки кориці, 5 г вершкового масла, 30 г панірувальних сухарів, 1 склянка борошна пшеничного.
Спосіб приготування.Секрет пишної і ніжної шарлотки - це поділ білків і жовтків. З'єднати жовтки з цукром, збити. Окремо збити в пишну піну білки. З'єднати жовтки з білками. Додати корицю, поступово - борошно. Перемішати. Яблука вимити, очистити від шкірки, видалити серцевину. Частину нарізати маленькими кубиками і додати їх у тісто, частину нарізати скибками - вони потім знадобляться, щоби прикрасити пиріг. Форму змазати вершковим маслом і посипати сухарями. Влити тісто у форму, зверху викласти по колу шматочки яблук. Поставити шарлотку в розігріту духовку. Випікати протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.