Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 17.05.2012


17.05.2012

ГАЛУШКИ. Борошно 400 г, яйце 2 штуки, масло вершкове 100 г, вода 100 мл, сметана 100 г,сіль.
Борошно просіюють, вливають воду, додають вершкове масло, яйця та сіль. Усе це замішують. Розкачують пласт завтовшки 0,5 см і розрізають його на невеликі шматочки. Ці шматочки (галушки) вкидають у підсолену киплячу воду і варять при слабкому кипінні 10 хв. Галушки, що піднімаються на поверхню води, перекладають в дуршлаг чи на сито. Потім галушки трошки підсмажують на розігрітому вершковому маслі. Після приготування їх можна полити сметаною.
ГОЛУБЦІ. Яловичина 1 кг, капуста 1,2 кг, рис 4 ст. ложки, цибуля 2 штуки, масло вершкове 3 ст.ложки, сіль, перець. Підлива: сметана 0,5 склянки, м’ясний бульйон 2,5 склянки, пшеничне борошно 1 ст. ложка, масло вершкове.
З капустини знімають верхні листки, промивають, вирізують качан, кладуть у киплячу підсолену воду й варять 15–20 хв., потім головку виймають, охолоджують і розбирають на окремі листки. Товсті жилки зрізують. М'ясо пропускають крізь м'ясорубку, додають припущений рис, пасеровану цибулю, перець, сіль, добре розмішують, кладуть на підготовлені листки капусти, краї їх згортають і надають голубцям прямокутної форми. Голубці укладають у каструлю, заливають сметанною підливою й тушкують у духовці до готовності. Для приготування підливи борошно пасерують на вершковому маслі так, щоб воно не змінило кольору, додають сметану, перемішують, розводять гарячим бульйоном, проварюють 8–10 хв. на малому вогні, солять, проціджують, доводять до кипіння й заправляють вершковим маслом.